АКТУАЛЬНО

У Прибалтійських країнах вшанували мощі cвятого апостола Петра

Середа, 18 травня 2016, 14:58
Завдяки одному з меценатів багатьох церковних проектів - диякону Київської архиєпархії УГКЦ Петрові Токачу, не лише українці за походженням, а й корінні жителі трьох Прибалтійських країн (Латвії, Естонії та Литви) протягом трьох днів мали унікальну можливість, віддаючись щирій молитві під час богослужінь у святинях УГКЦ (каплиці Скорботної Богоматері у Ризі, церкві Богородиці Троєручниці у Таллінні та храмі Пресвятої Трійці у Вільнюсі), вшанувати мощі апостола Петра.

Під час святкових богослужінь провадилися особливі молитви до апостола Петра. Усі учасники поклонінь, незалежно від конфесійної приналежності, отримали благословення духовних наставників та пам’ятні образки.

Завершилася місія у вільнюській обителі отців василіан 15 травня. Цього дня у святковій Літургії взяли участь Посол України у Литовській Республіці Володимир Яценківський та працівники дипломатичного корпусу Української Держави у Республіці Литва. Очолив богослужіння протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йоан Школик, ЧСВВ.

Повідомила Галина Мельник

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next