АКТУАЛЬНО

Волонтери УКУ подарували військово-польовому госпіталю мобільний пральний комплекс

Середа, 07 жовтня 2015, 10:22
Центр волонтерства УКУ «Волонтерська сотня» зібрав кошти і облаштував мобільний пральний комплекс для Військово-медичного клінічного центру західного регіону (ВМКЦЗР). 6 жовтня комплекс освятили та передали центру.

 «Наша робота – не тільки літургійні служіння, але й надання психологічної та матеріальної допомоги українським військовим, – зазначив координатор проекту, отець Петро Терлецький. – В умовах війни наші бійці не могли випрати свій одяг. Ми бачили, як виглядає їхня форма на фронті, тому вирішили допомогти».

Спеціалізовану пральну машину відправлять бійцям 66-го виїзного військово-польового госпіталю, який дислокований у Красноармійську.

Мобільна пральна машина є автономною і обладнаною згідно з вимогами ВМКЦЗР. Загалом комплекс складається з 4 пральних машин; 2 машин для сушіння білизни; 2 ємкостей-сховищ для зберігання води, кожна з яких по 500 л; глибинного насосу подачі води для закачування додаткової води в резервуари-сховища; системи фільтрів для ґрунтовної очистки води.

У такій пральній машині можна розділити прання для звичайних хворих та хворих з гнійними травмами та інфекційними захворюваннями. Також можна сушити одяг. Однією з переваг мобільного прального приладу є можливість використання окрім електромережі, ще й системи автономного живлення завдяки дизельним електрогенератором потужністю 6,4 кВт.

«Бачити потребу іншого і допомагати – це Боже покликання для нас. Я хочу подякувати нашим братам-християнам, які вірно виконують наказ захищати Батьківщину. Усі бачать, як ми відповідаємо на агресію любов’ю і добром. І це вже наша найбільша перемога», – наголосив ректору УКУ Богдан Прах.

Для облаштування даного приладу Військово-медичний клінічний центр західного регіону передав волонтерам УКУ відповідну техніку – кунг та шасі ЗІЛ-13, на базі якої створено пральну машину. Загальна вартість комплексу становить 115 тисяч гривень. Фінансову підтримку проекту надали Єпископська Конференція Італії, а також працівники та студенти УКУ.

За словами о. Петра Терлецького, це не єдиний комплекс такого типу, який поїде на фронт. Сьогодні волонтери УКУ продовжують облаштовувати аналог – наступного тижня його також буде передано Військово-медичному клінічному центру західного регіону.

До проекту долучилися: генеральний директор ТОВ «Робітня» Кокошко Оксана Вікторівна (безкоштовне виготовлення і надання електричного щита), працівники УКУ: Юрій Тинітовський (проектування та інсталяція обладнання), Назар Ястремський та Володимир Джичко (проектування та інсталяція електропроводки), Мирослав Сеник та Роман Радь (підтримка виконання робіт), Володимир Волоцюга та Ігор Кравчук (підготовчі роботи), о. Петро Терлецький та Мирон Кравчук (координація виконання робіт), Василь Стефанів та Тарас Зінченко.

Прес-служба УКУ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next