АКТУАЛЬНО

Видавництво УКУ презентувало книгу «Місія – слідом за Христом»

П'ятниця, 12 лютого 2016, 22:16
У межах круглого столу «Місія Церкви в сьогоденні: контекст і відповіді на виклики часу» видавництво УКУ презентувало книгу з місіології «Місія – слідом за Христом».

Книга дає змогу читачеві скласти якнайповнішу панораму місійного служіння Церкви та стати джерелом ґрунтовних знань для тих, хто вивчає богослов’я, зокрема місіологічні дисципліни та цікавиться процесом поширення християнства у світі.

Видання має також «віровчительний характер», бо в ньому йдеться про те, як доносити свою віру в різні куточки земної кулі. «Головне в місії – поширення усюди присутності Божого життя», – зазначив завідувач кафедри богослов’я УКУ Віктор Жуковський.

У книзі зібрано напрацювання провідних світових місіологів та богословів. У текстах розглянуто найосновніші аспекти феномену місії – її духовно-богословські основи, історичне становлення та розвиток, методи та способи у місіонерстві. Вміщено також зарис богослов’я релігій, проаналізовано явище екуменічного та міжрелігійного діалогів. 

Підручник також відкриває глобальну перспективу, бо в ній міститься погляд місіонерів, який є єдиним у своїй багатоманітності. «Це мозаїка багатоманітності Церкви. Підручник дає зрозуміти, що місія – драйв від викликів, які виринають щодня і допомагають нам будувати свій духовний стан», – додав Віктор Жуковський.

Він також зазначив, що це видання має релігієзнавчий аспект, бо відкриває світи індуїзму буддизму та інших релігій і показує, як правильно поводитися в цих середовищах місіонеру.

Над виданням працювали: Роман Скакун, Ірина Расяк, Олеся Криськів, перекладачі, о. Андрій Олійник, науковий та богословський редактор, Леся Левкович, богословський співредактор, Віктор Жуковський, диякон Роман Завійський, о. Олег Кіндій, керівники проекту.

Придбати книгу

Прес-служба УКУ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next