АКТУАЛЬНО

В УКУ відкрили фотовиставку зі світлинами Богдана Сольчаника

Середа, 02 квітня 2014, 15:23
На вихідних минуло 40 днів з моменту трагічних подій на вул. Інститутській та Майдані Незалежності в Києві. З метою вшанування героїв Небесної сотні в УКУ відкрили фотовиставку зі світлинами Богдана Сольчаника – викладача УКУ, який загинув в Києві 20 лютого від пострілу снайпера.

Перед відкриттям виставки відбулася панахида в каплиці «Стрітення».

На фотографіях Богдан Сольчаник зображений у своєму повсякденному житті: в колі сім’ї, друзів, в суспільному житті міста та країни – таким, як його запам’ятали всі ті, хто був йому близьким.

Виступаючи на відкритті виставки, ректор УКУ о. Богдан Прах зазначив, що втрата Богдана Сольчаника для спільноти Університету є гіркою і безутішною. І ці фотографії мають стати нагадуванням, чого вартує людське життя і яка його цінність.

«Дивлячись на ці світлини, ми бачимо, чим це закінчилося. І що для кожного з нас особисто має значення життя», – зазначив о. Богдан Прах.

В експозиції, окрім фотографій Богдана Сольчаника, представлені і два вірша, які він написав у 2006 та 2008 роках.

Стенди з фотографіями знаходяться в головному корпусі УКУ (вул. Свенціцького, 17) на першому поверсі на шляху до каплиці «Стрітення».

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next