АКТУАЛЬНО

В УКУ відбулося засідання Консорціуму Варшавського та українських університетів

П'ятниця, 08 червня 2018, 15:06
5-6 червня в УКУ відбулося ХІХ засідання Консорціуму українських та Варшавського університетів, в якому взяло участь 35 ректорів, проректорів, деканів та керівників відділів з міжнародної співпраці 13 українських університетів.

Консорціум було створено у 2007 році і сьогодні його членами є Сумський державний університет, Харківський національний університет імені Василя Каразіна, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Житомирський державний університет імені Івана Франка, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Національний університет «Острозька академія», Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Український католицький університет,  Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Одеський національний університет імені Іллі Мечникова, Південноукраїнський національний педагогічний університет імені Костянтина Ушинського, а також Варшавський університет.

На своєму засіданні університети Консорціуму заслухали інформацію про можливості міжнародного студентського та професорського обміну в ділянці східних студій, погодилися на посилення співпраці для заохочення і підтримки внутрішньої мобільності студентів між українськими членами Консорціуму, узгодили обмін інформацією і перспективи співпраці в рамках підготовки і реалізації проектів за програмою Еразмус+.

Окремою темою цьогорічного засідання була роль університетів у сприянні польсько-українському порозумінню. Підкреслювалося, що академічні кола повинні виявити зрілість і відповідальність щодо об’єктивного вивчення і представлення в публічному просторі минулого двох народів і запобігти його перетворенню на засіб політичного протистояння. До уваги учасників засідання було представлено декілька проектів у цій ділянці, зокрема було підписано меморандум про залучення університетів  Консорціуму до прибирання військових кладовищ у Польщі і Україні. Було також обговорено кілька ідей щодо нових проектів у сфері польсько-українських стосунків.

У межах програми засідання Консорціуму учасники змогли також познайомитися з досвідом співпраці львівського ІТ-Кластеру з львівськими університетами з метою модернізації і підвищення якості освітніх програм у сфері інформаційних технологій. Представники університетів також відвідали Львівську міську раду, де їм було представлено комплексну стратегію розвитку Львова, а також ініціативу зі створення львівського кластеру розвитку освіти і креативності.

На наступний період Консорціум очолив ректор УКУ о. Богдан Прах. Наступне таке засідання відбудеться восени 2018 року на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами  www.ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next