АКТУАЛЬНО

«УКУ – це платформа для будівництва нового суспільства в Україні», – Блаженніший Святослав

Понеділок, 14 грудня 2020, 17:33
«Український католицький університет – це платформа для будівництва нового суспільства в Україні», – наголосив Глава УГКЦ, Великий канцлер УКУ Блаженніший Святослав під час щорічного Благодійного вечора і тихого аукціону на підтримку УКУ.

Карантин не став на заваді, аби зібратися друзям Університету – захід відбувся в онлайні, і на підтримку талановитих студентів, найкращих викладачів та розвиток нових програм жертводавці зібрали 9 873 800 грн!

Благодійний вечір відкрив Глава УГКЦ, великий канцлер УКУ Блаженніший Святослав. Він висловив подяку жертводавцям, які за таких складних обставин підтримують Університет: «У час панмедії ми шукаємо різні способи та платформи, аби бути разом. Однією з таких платформ є Український католицький університет. Це платформа зустрічі, цінність якої ми тепер відкриваємо по-новому; тут зустрічаються студенти, викладачі, люди з різних культур, національностей. УКУ – це своєрідний новий ареопаг українського суспільства, де народжуються нові ідеї, де народжується щось прекрасне, світле. Це платформа для будівництва нового суспільства в Україні».

Президент УКУ, архиєпископ і митрополит Філадельфійський у США владика Борис Ґудзяк додав: «Наш університет складає лише 2% львівського університетського простору, але на нього рівняються. Він став буксиром, що тягне за собою величезні кораблі. Наш маленький університет стимулює вищу освіту України, і є каталізатором у сфері навчання та корпоративної культури. Важливо бачити таких каталізаторів і буксирів, і в них інвестувати». 

Він також подякував спільноті Університету та всім, хто її підтримує за те, що втримали удар теперішніх викликів. «Цей рік є роком викликів і великих змін. Але ми приречені до оптимізму, маємо дивитися вперед і вгору», – підсумував владика Борис Ґудзяк.

Одним із найбільш очікуваних моментів вечора став відкритий діалог історика, професора УКУ Ярослава Грицака з головним промовцем, британським журналістом Пітером Померанцевим. Інтелектуали поговорили про російську пропаганду, стратегії розвитку країни та роль УКУ. 

Відповідаючи на запитання щодо ролі нашого Університету Пітер Померанцев зазначив: «УКУ – це високі стандарти, якісна освіта і відсутність корупції. Унікальна роль Українського католицького університету, як на мене, в тому, що йому вдалося поєднати традиційні цінності та прогресивні ідеї. У всьому світі, зокрема у Європі та в США, ми бачимо як ці два типи цінностей часто не можуть співіснувати, і це сумно. УКУ ж показує, що їх можна поєднати: мати глибокі традиції (у найкращому розумінні цього слова) та прогресивні глобальні ідеї».

Наживо своїми особистими історіями та успіхами поділились студент та випускниця Університету.

Роман Тимоцко, студент програми з управління неприбутковими організаціями, молодіжний делегат України в ООН, менеджер з розвитку «Пласту» поділився враженнями після першого року навчання: «УКУ – це місце, де до студентів ставляться з повагою. УКУ – це про партнерство, про якість, навіть тоді, коли ніхто не перевіряє. Тут все просякнуто життєрадісністю. Найважливішим для мене є те, що в цьому університеті людина – в центрі всього: задля її комфорту побудовані всі приміщення, розроблені навчальні програми і системи. Для мене це дуже цінно».

Марія Паплаускайте, випускниця Школи журналістики, співзасновниця The Ukrainians Media, головна редакторка Reporters наголосила на важливості підтримки Спільноти та жертводавців, завдяки якій легко рухатися вперед і ставити великі цілі. Вона також поділилася словами з приватної розмови з владикою Борисом, які стали життєвим орієнтиром: «Той, хто багато отримує, має багато віддавати. Я намагаюся користуватися цією порадою і закликаю вас до цього».

У підготовці пісенних дарунків організатори заходу не оминули знакову подію – цьогоріч виповнилося 50 років із дня написання Володимиром Івасюком відомої на весь світ пісні «Червона рута». Унікальну версію переспіву, записаного спеціально для цього вечора, для гостей виконав лідер гурту «Плач Єремії» Тарас Чубай.

Особливими гостями вечора стали дві молодші сестри відомого композитора Володимира Івасюка – Галина та Оксана, які на підтримку студентів УКУ підготували для аукціону особисті речі та предмети із родинної колекції Івасюків. «Володимир завжди прагнув вчитися, а що може потішити студентів більше, як не стипендія?», – пояснює свій намір допомогти зі збіркою коштів Оксана Івасюк. До слова, цей лот був проданий на аукціоні за найвищою ціною – $2600 .

На завершення сенатори УКУ банкір, економіст Володимир Лавренчук та директор Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Данило Білак підготували для гостей музичний сюрприз – пісню «Так, я люблю Україну, таку, яка є». 

Пресцентр УКУ


ТЕГИ: УКУ, аукціон
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next