АКТУАЛЬНО

Український католицький університет долучився до створення громадської організації для розвитку освіти

Четвер, 17 січня 2019, 13:38
Представники львівських вишів, громадських організацій та ІТ-компаній створили громадську організацію «Львівський кластер освіти і креативності» для впровадження інновацій та розвитку освітніх проектів.

До освітнього проекту долучилися представники Українського католицького університету, Національного університету «Львівська політехніка», Української академії лідерства, IT-компаній і громадських організацій.

Перший проректор УКУ Тарас Добко розповів, що родзинка новоствореної громадської організації в міждисциплінарності.

«Ця організація об’єднує фундації, які впроваджують нішеві громадські проекти, щоб перетворити Львів на креативне місто, де хотітимуть навчатися абітурієнти з різних куточків України та з-за кордону. На хвилі реформування середньої освіти ми визначили, що буде логічно перший рік діяльності присвятити шкільній освіті, проте надалі плануємо впроваджувати проекти для професійно-технічної, вищої та неформальної освіти. До організації можуть долучитися всі охочі, тому ми чекаємо на нових людей та нові ідеї», — сказав Тарас Добко.

За його словами, під час попереднього етапу, поки організація існувала неформально, вдалося зреалізувати проекти щодо ефективного вивчення англійської в школах, розвитку критичного мислення та інклюзивної освіти.

«Ми намагалися зрозуміти, як можна було б зробити вивчення англійської більш ефективним, оскільки мова є інструментом для того, щоби перебувати у глобальному середовищі — читати не російські, а англомовні сайти, розуміти, що діється у світі та мати стратегічне мислення. Також ми розробили концепцію розвитку критичного мислення за допомогою дебатів і доклали зусиль до нових проектів з інклюзивної освіти, оскільки людям з особливими потребами також необхідно створити комфортне середовище для навчання», — розповів Тарас Добко.

Проректор із науково-педагогічної роботи УКУ Софія Опацька зазначила, що впроваджувати освітні проекти є як ніколи актуальним, оскільки сучасна людина вчиться впродовж усього життя.

«Незалежно від нашого способу життя й роду занять сучасність ставить перед нами два виклики: заплутаність і швидкість. Через різноманітність суспільних викликів потрібно орієнтуватися в багатьох процесах і постійно підвищувати кваліфікацію, оскільки все дуже швидко змінюється. Освіта впродовж життя стала необхідним явищем сучасності. Про неї думають батьки дошкільнят, абітурієнти, студенти та випускники. Тому представникам інтелектуальних спільнот, якими є університети, необхідно об’єднуватися, щоби задавати ритм освітнім процесам», — сказала Софія Опацька.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next