АКТУАЛЬНО

Традиційна різдвяна проща українців Італії до папських базилік в Римі

Вівторок, 23 грудня 2014, 12:47
Прес-служба УГКЦ в Італії повідомила, що у п’ятницю, 26 грудня 2014 року, на другий день Різдва Христового за григоріанським календарем, у Римі відбудеться четверта за порядком національна різдвяна проща українців Італії до папських базилік в Римі (усього їх чотири) – цього разу до папської базиліки Санта Марія Маджоре.

О 15:30 за римським часом Архиєрейську Божественну Літургію очолить владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор українців греко-католиків в Італії та Іспанії, у співслужінні з владикою Іринеєм (Біликом), каноніком базиліки Санта Марія Маджоре, о. Марком Ярославом Семегеном, пасторальним координатором, та духовенством  УГКЦ в Італії.

А перед початком Літургії, від 15:00 до 15:30, та по її завершенні, від 17:00 до 17:30, хор «Благовіст» Стрийського катедрального собору виконуватиме колядки (він співатиме також під час Божественної Літургії).

Уперше таке паломництво відбулася 2011 року до базиліки Святого Петра у Ватикані, з нагоди того, що  Україна подарувала Папі Венедиктові ХVІ різдвяну ялинку, яка прикрашала площу Святого Петра у Ватикані. У паломництві взяло участь понад п'ять тисяч вірних.

Наступного, 2012 року, різдвяна проща громад УГКЦ із різних куточків Італії була проведена до гробу св. апостола Павла в папській базиліці Святого Павла поза мурами. У паломництві взяло участь понад дві тисячі вірних.

У 2013 році місцем різдвяної прощі українців Італії була папська базиліка святого Івана на Латерані – катедральний храм Єпископа Рима, яким є Папа. У паломництві взяло участь біля двох тисяч вірних.

У повідомленні прес-центру читаємо: «І цього року запрошуємо всіх українців численно прибути на різдвяну прощу до папської базиліки Санта Марія Маджоре, щоб разом із ангелами заспівати: «Слава Богу на висоті, і на землі мир, в людях благовоління!»  Щоб усі ми в новому році віднайшли сповіщений мир на землі та зажили в благоволінні, не забуваючи тих, хто віддав життя своє за кращу долю нашого народу! 

Радіо Ватикану

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next