АКТУАЛЬНО

Тема безпеки дітей є однією з найбільш обговорюваних у суспільстві та Церкві

П'ятниця, 02 липня 2021, 18:23
Питання захисту неповнолітніх було головною темою Синоду Єпископів УГКЦ ще наприкінці 2019 року, а в 2020-му Синод опублікував своє послання щодо захисту від різних видів насильства дітей, неповнолітніх і вразливих осіб.

У січні 2021 року за запитом Блаженнішого Святослава та у відповідь на послідовні кроки Святого Престолу із запобігання та протидії насиллю супроти дітей та вразливих осіб створено Центр гідності дитини в Українському католицькому університеті. 

Центр є освітньою, просвітницькою та науковою установою з питань формування безпечного середовища для дітей.

Місія Центру гідності дитини: У Церкві та суспільстві творити культуру, де гідність дитини є безумовною цінністю. Сприяти формуванню безпечного середовища і запобіганню сексуальному насильству. 

Перед початком таборового літа Центр провів велику лекцію для студентів духовних семінарій України, присвячену безпеці на християнських таборах. У результаті ми отримали запит від семінаристів про потребу безпекових політик та таборах. 

Тож вже сьогодні з великим хвилюванням презентуємо Вам нашу першу методичну розробку "Превентивні правила на таборах", спрямовану на  формування безпечного середовища для дітей у християнських таборах за допомогою сформованих безпекових політик.

 Ці правила створені для того, щоб дати відповіді на поширені запитання та уникати подвійних стандартів. Вже зовсім скоро Центр запропонує навчальні курси для духовних осіб на тему формування безпечного середовища та безпеки дитинства. 

Слідкувати за діяльність Центру гідності дитини можна на fb сторінці https://www.facebook.com/childdignitycenter

Пресслужба Центру гідності дитини УКУ


ТЕГИ: УКУ, діти
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next