АКТУАЛЬНО

Нацбанк випустить пам’ятну монету «Любомир Гузар»

Четвер, 15 лютого 2018, 11:59
Національний банк України 15 лютого вводить в обіг срібну пам’ятну монету, присвячену патріарху Любомиру Гузару номіналом у 5 гривень та тиражем у 2000 штук. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Пам’ятна монета присвячена патріарху Любомиру Гузару – одному з духовних світочів українського народу, людині, яку справедливо називають совістю нації», – ідеться в повідомленні.

На аверсі монети зображений Патріарший собор Воскресіння Христового (м. Київ) на дзеркальному тлі стилізованого хрестоподібного проміння, унизу – малий Державний Герб України. На реверсі монети – портрет Любомира Гузара, ліворуч викарбувані роки його життя 1933/2017, а внизу цитата: «Моя мрія – бути людиною».

Як відомо, Любомир Гузар народився у Львові, але у 1944 році його родина змушена була емігрувати за кордон. Він вчився та працював в Австрії, США, Італії, а на Батьківщину повернувся після проголошення незалежності України. У 2001 році очолив Українську Греко-Католицьку Церкву. Завдяки Любомиру Гузару було ухвалено рішення про перенесення престолу до Києва й будівництво Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Для мільйонів українців багато важило мудре слово Блаженнішого Любомира. Навіть відійшовши від справ управління Церквою, він залишався авторитетним громадським лідером, активно відгукувався на всі важливі події в житті України і світу. 

ukurier.gov.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next