АКТУАЛЬНО

Мистецьким вечором «Бути людиною» у Львові вшанували пам’ять Блаженнішого Любомира

Вівторок, 07 червня 2022, 11:14
У неділю, 5 червня, у Львові відбувся вечір «Бути людиною» – мистецька данина пам’яті Блаженнішого Любомира, приурочена до п’ятих роковин його відходу до вічності.

Провели духовний вечір, участь у якому взяли представники духовенства, влади, численні львів’яни, у Палаці культури залізничників «Рокс». Захід був присвячений спогадам про життєвий шлях патріарха Любомира, тож його гості мали можливість побачити світлини та дізнатися про основні події життя Глави УГКЦ.

Слова спогадів про Блаженнішого Любомира промовили: високопреосвященний Ігор, архиєпископ і митрополит Львівський, Святослав Шеремета, голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради, Євген Бойко, директор Департаменту «Адміністрація міського голови», Андрій Ханас, радник Посольства Суверенного Мальтійського ордену, Юрій Малецький, національний делегат Лицарів Колумба в Україні.

Пан Андрій Ханас представив присутнім слово Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне, Надзвичайниого і Повноважного посла Суверенного Мальтійського ордену в Україні, який зі щирістю згадав особливу роль та високу позицію Блаженнішого Любомира в житті Ордену, відзначивши унікально скромну і сердечну поставу Глави Церкви: «Незважаючи на ці реґалії, Блаженніший Любомир завжди смиренно зустрічав мене у своїй резиденції в Княжичах зі словами “Чим можу послужити?”, тим самим наче відповідаючи на гасло Ордену: “Захист віри, допомога потребуючим”. У пам’яті завжди залишиться його добре слово, готовність допомогти, порада, як вчинити в певній ситуації».

Ведучою вечора стала заслужена працівниця культури України Марія Христинич.

Музичний супровід звершив хор, камерний оркестр та солісти Ольга Муль, Ілона Опікула, Вадим Коваль, Володимир Кручкевич, Руслан Скоролітній Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під батутою Володимира Вівчарика (концертмейстер оркестру – Марта Бура). «Трембіта» присвятила пам’яті патріарха Любомира виконання творів різних українських та світових композиторів, творчо переосмислюючи його біографію через музичні блоки «Людина молитви», «Бути людиною», «З Україною в серці».

Також молитовними піснеспівами долучився до духовного вечора хор священнослужителів Львівської архиєпархії.

Автор проєкту вечора пам’яті Блаженнішого Любомира – Михайло Перун, директор Фундації «Андрей».

Пресслужба Львівської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next