АКТУАЛЬНО

Книга «Переслідувані за Правду» номінована на Літературну відзнаку у Франції

Понеділок, 18 березня 2019, 12:01
Французький переклад книги «Переслідувані за Правду» Українського католицького університету про життя і діяльність підпільної Української Греко-Католицької Церкви пройшов перший відбір на восьму Літературну відзнаку благодійної організації «Справа Сходу» («Oeuvre d’Orient»), Париж, Франція.

Переможця між дев’ятьма книгами буде названо 12 травня. Мета цієї відзнаки визначити «одну чи дві книги, які несуть надію для християн Сходу», – зазначають організатори у своєму комюніке.

Благодійна організація «Справа Сходу» є організацією Католицької Церкви у Франції, яка протягом більше ніж ста п’ятдесяти років допомагає християнам Сходу. Між Церквами, яким допомагає ця організація, є й Українська Греко-Католицька Церква, зокрема й Паризька єпархія.

Книга «Переслідувані за Правду» – це фотоальбомом-історія про життя підпільної Української Греко-Католицької Церкви. В її основі – праця Інституту історії Церкви Українського католицького університету, який збирав аудіо- та фотоматеріали про діяльність УГКЦ у ХХ столітті. Книга є в англійському та французькому перекладах. Французький переклад з’явився в 2018 році. Він містить декілька сторінок про історію єпархії Святого Володимира Великого у Парижі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next