АКТУАЛЬНО

Документальний проект «Любомир» продовжив знімальний період на Галичині

П'ятниця, 04 квітня 2014, 15:11
Перший тиждень квітня знімальна група документального проекту «Любомир» працює у Львові та Галичі. Про це Департаменту інформації УГКЦ розповів продюсер проекту Павло Казанцев.

«Ми знімаємо матеріал для класичного документального фільму у Львові,  а також окремий епізод веб-док`юментарі в Галичі», - розповів продюсер.

«Новий епізод веб-док`юментарі надзвичайним чином пов`язаний із нашим минулом і сьогоденням. У Галичі,  древній  столиці Галицько-Волинського князівства і  осідкові галицьких митрополитів,   народився батько майбутнього очільника Церкви Ярослав Гузар. Там досі пам`ятають про нотаря Лева Гузара, дідуся Блаженнішого», - розповіла редактор проекту Роксолана Шкіль.  За її словами, готуючись до зйомок у Галичі, команда проекту працювала над архівними матеріалами і віднайшла відомості про  участь батька і дудіся Блаженнішого Любомира у становленні української влади в часи ЗУНР.

Продюсер проекту Павло Казанцев розповів,  що фінансування проекту йде в економному режимі і, до прикладу, з розміщенням знімальної групи у Львові допомогли львівські ресторатори.

«У цей особливий для України час щиро вдячні Церкві за підтримку  і розуміння.  Також хотіли б окремо подякувати сестрінці Блаженнішого пані Марії Рипан з Торонто. Як пам`ятаєте, ми планували знімати фільм громадою. Однак у дні, коли українці власним коштом фінансують армію, допомагають родинам убитих і поранених, оголошення активної збірки  на фільм мусить почекати», - констатував Павло Казанцев.

Як повідомлялося раніше, документальний проект «Любомир» - це пов’язані між собою класичний документальний фільм про Блаженнішого Любомира (Гузара) та перший в Україні інтерактивний фільм у вигляді web-documentary. Проект здійснюється з благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука).

Попередні епізоди веб-документального проекту «Любомир» можна переглянути на сайті проекту lubomyr.net.

Взяти участь у фінансуванні проекту можна у зручний спосіб  на сайті за  допомогою платіжної  системи Pay Pal чи банківської картки, а також шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок Патріаршої курії УГКЦ.  Кожен, хто зробить внесок більш як 100 грн або 12 доларів, буде вказаний у титрах фільму. Кожен, хто зробить внесок понад 1000 грн або 120 доларів, отримає диск із фільмом та буде вказаний у титрах співпродюсером документального проекту «Любомир».

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next