АКТУАЛЬНО

У Римі урочисто відзначатимуть Дні Папи Климента

АНОНСНеділя, 07 грудня 2014, 09:12
Український католицький Університет, Інститут Климента Папи та Інститут екуменічних студій відзначають дні Папи Климента в Римі. З цієї нагоди в неділю, 7 грудня 2014 року, у соборі Святої Софії владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор, у співслужінні з духовенством відслужить Архиєрейську Божественну Літургію та Вечірню. Згодом, в понеділок, 8 грудня, в 10-ій годині святкові заходи розпочнуться Божественною Літургією. Після богослужіння буде проведено конференцію з нагоди 50-ліття ІІ Ватиканського Собору.

Доповідачами будуть: о. д-р Богдан Прах, ректор Українського католицького університету у Львові, о. д-р Іван Дацько, директор Інституту Климента Папи, о. д-р Юрій Саквук, професор Українського католицького університету.

Після конференції передбачено святковий обід для учасників та слухачів конференції.

У вівторок, 9 грудня 2014 року, буде проведено велику наукову конференцію у Папському Григоріанському університеті з 16.00 по 19.30 на тему «Спадщина Другого Ватиканського Собору в дусі “Lumen Gentium, Unitatis Redintegratio, ed Orientalium Ecclesiarum”».

Ця ініціатива є результатом багаторічної співпраці між Українським католицьким та Папським Григоріанським університетами. Чимало студентів та викладачів завершили студії, навчаються та отримують унікальний досвід співпраці та науки. Крім того, є запрошені гості з папських конгрегацій, освітніх комісій та фундацій.

Конференцію відкриють ректори о. д-р Франсуа-Хавр’єр Думорт’є та о. д-р Богдан Прах. Вони висловлять свої вітання доповідачам, гостям та слухачам конференції.

Доповідачами конференції будуть Архиєпископ Циріл Васіль, секретар Папської конгрегації Східних Церков, проф. Мілан Жуст, о. д-р Джермано Марані, проф. о. Юрій Саквук та о. д-р Іван Дацько.

Запрошуємо всечесніших отців, представників монаших чинів та мирян взяти участь у конференції.

Прес-служба УГКЦ в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next