АКТУАЛЬНО

Завершились щорічні формаційні курси для священиків Київської архиєпархії

П'ятниця, 08 травня 2015, 17:07
4-7 травня священики Київської архиєпархії взяли участь у формаційних курсах, які призначенні для глибшого пізнання священних наук та успішного душпастирювання.

Цього року освітній вишкіл для священиків та дияконів Київської архиєпархії відбувся в Зарічанах (неподалік Житомира), у реколекційному центрі «Карітас-Спес». Відповідно до канону 372 Кодексу канонів Східних Церков, такі курси є доброю практикою священнослужителів, спрямованні для глибшого знання священних наук та потрібні для душпастирювання в умовах сьогодення.

Тематика курсів виявилася дуже актуальною і важливою для душпастирської праці в умовах суспільно-політичних подій в Україні. Впродовж навчання учасники інтелектуальної формації слухали лекції на різні теми з журналістики, каноністики, психології та біблістики. Завдяки талановитим викладачам кожна тема була особливо цікавою та потрібною. Так, священики слухали лекції відомих діячів та викладачів, а саме: Володимира Ільченка – відомого журналіста УНІАНу, Олега Цимбалюка - доктора Канонічного права, Наталі Подоляк – досвідченого психолога, та Галини Теслюк – викладача УКУ.

Центральним місцем чотириденного вишколу була щоденна Божественна Літургія. Окрім цього, було чимало часу на обговорення актуальних проблем, ділення досвідом, спільну та приватну молитву тощо.

5 травня священнослужителі молилися за дар Божого благословення для Глави і Отця нашої Церкви - Блаженнішого Святослава. У день 45-річчя Предстоятеля УГКЦ священики щиро його привітали та запевнили: «Завжди й в усьому будемо підтримкою в досягненні спільної мети – проголошення Євангелія Спасіння».

На формаційних курсах своїх духовних синів відвідав Єпископ-помічник Київський Йосиф (Мілян). Владика поділився із священнослужиталями актуальними проблемами та розповів про виклики, які стоять на шляху кожного духовного пастиря, а також побажав: «Будьте святими священиками, щоб гідно провадити до святості повірену паству». Усі священики мали нагоду приватно розмовляти з владикою та вислухати добрих батьківських порад.

Прес-служба Києвської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next