АКТУАЛЬНО

У Броварах відбувся табір «Майбутнє без війни»

П'ятниця, 22 липня 2022, 12:24
У четвер, 21 липня, у парафії Трьох святителів у м. Бровари відбувся одноденний дитячий табір у рамках проєкту «Майбутнє без війни».

Для організаторів – Комісії у справах молоді Київської архиєпархії УГКЦ – таборовий день почався о 8:00 із Літургії, яку очолив голова комісії о. Михайло Крамар. О 10:00 почали збиратися учасники – діти з парафії Трьох святителів та діти внутрішньо переміщених осіб. Після реєстрації та ігор на знайомство учасники поділилися за віковими групами, у яких тісніше познайомилися та розповіли про свої мрії. Зокрема обговорили, що найперше зроблять після перемоги – зустрінуться з друзями, які виїхали до інших країн, вирушать із батьками в мандрівку Україною, підуть до школи та побачаться з однокласниками.

Окрім традиційних таборових бансів та ігор, діти мали катехизацію. Молодшим о. Михайло Крамар у доступній формі пояснив суть молитви. Старші разом з о. Сергієм Капущаком та о. Сергієм Синовіцьким поділилися уявленнями про Бога та розумінням Його триєдиної сутності.

 

Після обіду аніматори провели майстер-класи. Дарія Крамар допомогла дітям власноруч створити картини. Найпопулярнішим був патріотичний сюжет у жовто-блакитних кольорах – саме з ними діти асоціювали мирне майбутнє України. На пекарському майстер-класі о. Сергій Синовіцький навчив усіх охочих замішувати тісто, готувати основу та начинку для піци. Відтак діти спекли чотири піци, якими посмакували самі та пригостили батьків.

На завершення учасники разом зі священниками, батьками та аніматорами помолилися Молебень до Богородиці. Опісля молитовно згадали воїнів, які захищають нас від ворогів, подякували Богові та одне одному за спільно проведений час і зробили спільне фото.

«Сьогоднішній захід ми організували за підтримки БФ «Карітас-Київ», у тісній співпраці з Центром академічного душпастирства Київської архиєпархії УГКЦ, Салезіанською ораторією «Дон Боско» та парафією Трьох святителів УГКЦ м. Бровари, – розповів о. Михайло. – Ми прагнемо працювати з дітьми та підлітками у містах, на території чи поблизу яких відбувалися бойові дії. Відтак допомогти дітям відволіктися від війни та стресу, який вона спричинила. Звісно, ми згадуємо про війну під час програми. Наприклад, молимося за військових. Однак акцентуємо увагу на вірі в перемогу, підтримці, упевненості в мирному майбутньому. Відтак плекаємо у дітей патріотизм як духовну цінність».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next