АКТУАЛЬНО

Військовий єпископ УГКЦ братиме участь у щорічній конференції католицьких військових капеланів та пасторальних референтів у Берліні

Понеділок, 07 жовтня 2013, 13:35
"Військове капеланство: погляд у майбутнє" - з такою назвою в Берліні (Німеччина) розпочалася 58-ма Конференція католицьких військових капеланів та пасторальних референтів.

У заході традиційно беруть участь представники УГКЦ: владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, та о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту.

Конференцію організовує Католицький військовий єпископат на чолі з єпископом Францом-Йозефом Овербеком. Головною подією заходу стане передача головування на посаді генерального військового вікарія від апостольського протонотарія Вальтера Вакенхута до головного військового капелана - монс. Рейнхольда Бартмана.

Згідно з програмою, кожен день конференції включатиме в себе доповіді військових капеланів, роботу в групах, круглі столи за участю пасторальних референтів та військових душпастирів.

Другого дня роботи конференції її учасники прослухають академічну лекцію проф. д-ра Вольфганга Байнерта "Другий Ватиканський Собор (1962-1965). Погляд на майбутнє Церкви та суспільства" та матимуть змогу поділитися власним баченням цієї теми.

На середу, 9 жовтня, запланований аналіз військового капеланства зсередини. Учасники працюватимуть у групах з запропонованими душпастирськими концепціями.

Щодня запрошені та організатори міжнародного заходу починатимуть роботу зі спільної молитви.

Конференція в Берліні триватиме з 7 по 14 жовтня.

Прес-служба Департаменту капеланства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next