АКТУАЛЬНО

ВРЦіРО засудила поширення в ЗМІ неправдивої інформації

Середа, 23 липня 2014, 18:19
Дедалі частіше ми стаємо свідками іншого роду "журналістики" – інформаційних воєн, які ведуться як між країнами та народами, так і всередині нашої країни, коли Істина брутально підміняється відвертою брехнею.

Про це йдеться у Зверненні Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій до засобів масової інформації.

У ВРЦіРО зауважили, що релігійна тематика не є винятком у поширенні неправдивої інформації.

«У нашій країні та з-за кордону, – мовиться у Зверненні, – з телеканалів та інших ЗМІ часто простежувалося поширення неправдивої, недостовірної та навіть провокаційної інформації на релігійну тематику. Внаслідок цього формується негативне ставлення як до віруючих та релігійної спільноти взагалі, так і до поодиноких українських конфесій та релігійних організацій і їх представників, що може призвести до посилення поділу та провокувати ворожнечу всередині українського суспільства і, як наслідок, привести до вкрай небезпечного суспільного протистояння на релігійному ґрунті».

Члени ВРЦіРО переконані, що ЗМІ, «які покликані свідчити і доносити до людей правду, особливо останнім часом використовуються з метою розпалювання ворожнечі проти України, виправдання зовнішньої агресії проти нашої держави, порушення її суверенітету й територіальної цілісності».

«Визнаючи правду однією з найвищих цінностей, ми вважаємо недостойним та засуджуємо розповсюдження неправдивої і фальшивої інформації про події в Україні», – наголосили члени ВРЦіРО.

Вони висловили сподівання, що конструктивна співпраця Церков та релігійних організацій з представниками медіа сприятиме припиненню зовнішньої агресії проти України, зупиненню кровопролиття, подоланню ворожнечі, формуванню високоморального, мирного, стабільного, злагодженого й консолідованого українського суспільства, зміцненню української державності, встановленню справедливих відносин з іншими країнами.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next