АКТУАЛЬНО

У День української державності релігійні лідери помолилися за Україну в Софії Київській

Четвер, 28 липня 2022, 22:46
У четвер, 28 липня, з нагоди молитовного святкування пам’яті рівноапостольного князя Володимира і Дня української державності в соборі Святої Софії в Києві відбулася спільна молитва за Україну. У молитві взяли участь члени Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, зокрема Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Разом із Блаженнішим Святославом за Україну молилися: Блаженніший Епіфаній, Предстоятель Православної Церкви України, владика Віктор Коцаба, єпископ Баришівський Української Православної Церкви, владика Віталій Кривицький, єпископ Київсько-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, єпископ Маркос Оганесян, керуючий Українською єпархією Вірменської Апостольської Церкви, Михайло Паночко, старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської, Іван Русин, заступник Старшого єпископа Української Євангельської Церкви, Леонід Падун, старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви, Олександр Діденко, заступник голови Департаменту зв'язків із державними органами Духовного управління мусульман України, Геннадій Білорицький, помічник Головного рабина України – Об’єднання юдейських релігійних організацій України, Андрій Шевчук, перший заступник Голови Церкви адвентистів сьомого дня, Анатолій Райчинець, заступник генерального секретаря Українського біблійного товариства.

Спільне моління розпочалося молитвою «Отче наш», відтак кожен із присутніх звернувся до Бога своїми словами.

Блаженніший Святослав промовив таку молитву:

«Боже наш, Творцю і Спасителю, Отче, Сину і Духу Святий, стоячи сьогодні перед Твоїм обличчям, ми дякуємо Тобі за віру благовірного князя Володимира, а через нього дякуємо Тобі за дар Хрещення, дар народження Божого народу тут, у Києві, і дар державності для цього Твого народу. Сьогодні, стоячи в цьому святому храмі, благаємо Тебе, Боже наш, низпошли цьому народові Твою небесну мудрість. Дай нам у Твоїй мудрості будувати, утверджувати і захищати свою Державу, у Твоїй Божественній мудрості будувати наше суспільство на основі Твого вічного Божого закону.

Дай мудрість нашим керівникам служити своєму народові так, як йому служив благовірний князь Володимир. Дай мудрість нашому воїнству, щоб Твоєю силою перемогли ворога, який сьогодні наступає на нас. Дай Твою мудрість усім тим, які покликані розвивати всі сторони життя цього народу. Дай нам мудрість жити відповідно до Твоєї святої волі.

Київська Оранто, Пресвята Богородице, Нерушимая Стіно, покрий наш народ, який стікає кров'ю у тій війні, Твоїм небесним омофором. Святі угодники Борисе і Глібе, перші наші святі, заступайтеся за цей ваш Божий народ. Нехай у його житті, його стражданні, навіть у його смерті, а відтак у його прославі славиться і святиться святе і величне ім’я Отця, Сина і Святого Духа, і нині, і повсякчас, і навіки вічні. Амінь».

Завершилася молитва виконанням духовного гімну України «Боже, великий, єдиний».

Читайте також: Блаженніший Святослав у День державності України: «Наша Держава – це для нас питання життя або смерті»

Як відомо, 28 липня 2022 року в Україні вперше відзначається День української державності. Це свято встановив Президент України Володимир Зеленський 24 серпня 2021 року, у день відзначення 30-ї річниці Незалежності України.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next