АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав у День державності України: «Наша Держава – це для нас питання життя або смерті»

Четвер, 28 липня 2022, 09:00
Відкриймо сьогодні наново цінність української державності для нашого національного буття. Наша Держава – це для нас питання життя або смерті. І ми знаємо, що життя переможе. Держава буде захищена й укріплена. І життя на Богом даній землі буде цвісти і розвиватися. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у привітанні з нагоди Дня державності України, який цього року відзначається в Україні вперше.

Предстоятель зауважив, що сьогодні, 28 липня, ми святкуємо три події, які глибоко між собою пов’язані, – пам’ять рівноапостольного великого київського князя Володимира, хрестителя Русі-України, Хрещення нашого народу і День української державності.

За його словами, ці три події одна одну пояснюють. Саме в Таїнстві Хрещення народився Божий народ Київської держави. Цей народ отримав написаний у своєму серці закон Божественної істини, який став наріжним каменем будівництва суспільства, стосунків між людьми в Київській державі. А Божий закон, що став законом Київської Русі, започаткував будівництво нашої державності, якій вже понад тисячу років.

«Щиро вітаю вас із цими святами, – сказав Глава Церкви, – і бажаю всім, щоб ми цього дня насамперед відкрили в собі, у своєму серці, істину про те, що ми є християни, спадкоємцями віри рівноапостольного князя Володимира. Лише тоді ми зможемо гідно вшанувати його пам’ять».

Глава УГКЦ закликав усіх християн і людей доброї волі України усвідомити, що саме в Таїнстві Хрещення ми перейняли і зробили особистим правилом нашого життя та поведінки цей спадок віри Володимира.

Тому сьогодні, пояснив Предстоятель, ми відновлюємо в наших храмах хрещальні обіти, відрікаємося від диявола, усіх слуг його і всього зла, яке він несе.

«Ми нині відновлюємо нашу присягу бути вірними Христові, жити згідно з Його заповідями. Бо розуміємо, що цією силою благодаті Духа Святого, яка випливає з Таїнства Хрещення, можемо довершити діло князя Володимира, не просто захистити нашу Державу, а її утвердити і розбудувати», – наголосив він.

Наш ворог, каже Глава Церкви, сьогодні хоче знищити нашу державність, хоче вкотре позбавити нас права бути вільними на своїй свобідній, незалежній землі.

«Але ми можемо перемогти силою благодаті Духа Святого, силою Божою, яка діє в нас. Ми перемагаємо. І переможемо», – запевнив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next