АКТУАЛЬНО

Владика Ігор Ісіченко привітав новопоставленого митрополита Філадельфійського Бориса Ґудзяка

Вівторок, 04 червня 2019, 18:32
Через тисячі й тисячі кілометрів ми в Харкові єднаємося з Вами й Вашою американською паствою в молитві за довге й плідне архипастирське очолювання Вами Філадельфійської митрополії.

Христос воскрес!
Ваше Високопреосвященство!

Ви прийняли цей новий виклик із властивою Вам гідністю та відповідальністю. Так, як приймали були своє покликання на директора Інституту історії Церкви, ректора Львівської Богословської Академії, президента Українського Католицького Університету, єпископа для українців-греко-католиків у Франції, Швейцарії і країнах Бенілюксу. У Вашій реакції на ці покликання завжди вчувався відгомін взірця смиренного послуху волі Провидіння: «Ось я Господня слугиня: нехай зо мною станеться по твоєму слову!» (Лк. 1:38).

Нині Ви повертаєтеся в церковну спільноту, де здобули своє християнське формування. Ця спільнота проходить суворий іспит серед болю й зневіри. І всі ми в цілому світі, як члени єдиного Тіла Христового, страждаємо від її болю. Певен, що Ваше чуйне пастирське серце й мудрість сформованого духовного лідера стануть для Вашої нової пастви щедрим джерелом надії, наснажать її на впевнене подолання несподіваних випробувань, зроблять взірцем для інших християнських спільнот. Таким взірцем, яким за останні роки стала для нас єпархія святого Володимира Великого в Парижі.

Ви сходите на історичну для всіх українських християн філадельфійську кафедру в літургійний час, осяяний світлом вогненних язиків П’ятдесятниці. Хай же благодатне віяння Святого Духа, яке «немічних уздоровляє і недостачу поповняє», завжди сповнює Вас своєю оздоровчою силою, підтримує у важкі хвилини й обдаровує радістю переживання непроминущої Господньої присутности у Вашому архипастирському служінні.

Εις πολλα ετι, Δεσποτα! – На многії літа, Високопреосвященний Владико!

† Ігор
архиєпископ Харківський і Полтавський

м. Харків
22 травня (4 червня) р.Б. 2019

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next