АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян зустрівся з вихованцями Тернопільської духовної семінарії

П'ятниця, 25 січня 2019, 11:46
Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф Мілян зустрівся і поспілкувався з вихованцями Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого.

Владика представив семінаристам працю ПМВ для українських мігрантів і розповів про сучасні місійні виклики. Він заохотив майбутніх душпастирів до продовження навчання і праці за кордоном, щоб краще зрозуміти потреби вірних УГКЦ, які мешкають поза Україною і, водночас, щоб вивчити мову та культуру того народу, в якому в перспективі здійснюватиметься служіння.

«Мігранти - це частина мирян, які потребують особливої уваги та опіки», - підкреслив єпископ.

Також голова ПМВ розповів про регламент відсилання та повернення священиків УГКЦ на служіння за кордоном і підкреслив, що ПМВ бере відповідальність за душпастирів, які служать для українського мігранта.

Крім того, єпископ розповів про потреби у священиках у центральній Україні, зокрема Київській архиєпархії.

«П’ять величезних областей України, де наша Церква є популярною, потребують священиків. Не можна втратити цієї нагоди. Кожен з вас може підсилити віру людей, які потребують вашої присутності та проводу», - звернувся владика Йосиф до семінаристів.

У зустрічі також взяли участь Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк, ректор Тернопільської вищої духовної семінарії  о. Іван Римар, секретар ПМВ о. Андрій Гах і референт ПМВ о. Роман Ільницький.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next