АКТУАЛЬНО

Спільноти дружин священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії вперше взяли участь у прощі до Зарваниці

Субота, 25 червня 2022, 15:30
18 червня спільноти дружин священників, які діють у кожному деканаті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, вперше взяли участь у прощі до Марійського духовного центру «Зарваниця». Добродійки, ідучи пішки до відпустового місця та чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької, молилися за мир у Україні, перемогу у війні, за українські родини та Боже благословення над нашим народом.

З цієї нагоди у малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні сотрудника Марійського духовного центру о. Миколи Медюха. Єпископ привітав їмостей та побажав і надалі єднатися у спільних ініціативах для добра Церкви та України. Відтак дружини священників спільно молилися Хресну дорогу та відвідали "Український Єрусалим".

Благословив створення спільноти їмостей архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк 6 лютого 2021 року. Саме тоді у церкві Святого Архистратига Михаїла відбулася перша зустріч, на якій були присутні 25 добродійок. Від того часу у кожному деканаті були створені осередки спільноти, що покликані об’єднати їмостей задля духовного та соціального служіння.

Пресслужба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next