АКТУАЛЬНО

Владика Степан Сус подякував єпископату Словаччини за молитву, солідарність і підтримку українського народу

Вівторок, 24 травня 2022, 17:36
Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус зустрівся з архиєпископом Братислави, головою Єпископської конференції Словаччини Станіславом Зволенським.

Владика Степан передав словацькому архиєрею вітання від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава і подякував за прийняття українців і опіку над ними в Братиславі.

«Ніхто не міг подумати, що в XXI столітті в Європі може бути війна. Але 24 лютого ми прокинулися в Києві від ракетних обстрілів. Я особисто два тижні тому відвідував села на Чернігівщині, які 25 днів були під окупацією. Те, що пережили ці люди, – це жахливо. І таких українців мільйони. Це велика трагедія нашого народу», – зазначив голова ПМВ.

Владика Степан окремо подякував владиці Станіславові, а в його особі – єпископату Словаччини, за підтримку українського народу, молитву, солідарність і допомогу, як матеріальну, яку словаки надіслали в Україну, так і духовну.

Також голова ПМВ представив арихиєпископові священника УГКЦ Івана Коваля, який у квітні розпочав служіння для українців у Трнаві та Нітрі.

Владика Станіслав подякував за таке швидке рішення і за жертовність священників УГКЦ, які йдуть за своїми людьми.

Пригадуємо, перебуваючи з візитом у Словаччині, владика Степан Сус також зустрівся з архиєпископом Трнави.

Пресслужба Пасторально-міграційного відділу

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next