АКТУАЛЬНО

Архиєпископ словацької Трнави до голови ПМВ: «Радію, що українська громада росте»

Вівторок, 24 травня 2022, 17:20
Перебуваючи з візитом у Словачинні, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус провів зустріч з архиєпископом Трнави Яном Орошем.

Сторони обговорили ситуацію в Україні. Владика Ян зазначив, що їхня єпархія не тільки постійно молиться за українців, а й уже відправила декілька фур з гуманітарною допомогою і прийняла та розмістила понад 200 українців у католицьких навчальних закладах на території дієцезії.

Відтак владика Степан подякував за підтримку і представив архиєпископові нового священника Івана Коваля, який із квітня служить для українців-греко-католиків у словацьких містах Нітра і Трнава.

Архиєпископ Трнави зазначив, що відвідував Пасхальне богослужіння українців і тішиться, що українська громада росте.

Він запевнив, що намагається всіляко підтримувати і українську громаду, і українського священника, і український народ загалом.

Пресслужба Пасторально-міграційного відділу

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next