АКТУАЛЬНО

Владика Михайло Бубній освятив новий престіл у Чорноморську

Понеділок, 09 серпня 2021, 12:23
У неділю, 8 серпня 2021 року, у м. Чорноморськ Одеської області вірні парафії Святого пророка Іллі відзначали храмовий празник. Із цієї нагоди на запрошення адміністратора парафії о. Григорія Джали, МЗСАА, відбувся душпастирський візит владики Михайла Бубнія, екзарха Одеського. Єпископ звершив Чин освячення нового престолу з покладанням антимінсу й очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

На Літургії владиці Михайлові співслужили: о. Микола Слободян, о. Михайло Заверчук, о. Андрій Кобільник, о. Юрій Стронянський, о. Олег Чупа й о. Олег Куц.

На свято прибули численні гості, зокрема с. Ярослава і с. Неоніла, Згромадження святого Йосифа Обручника, з м. Южноукраїнськ та с.Климентія, Згромадження Сестер служебниць Непорочної Діви Марії, з м. Одеса. Своїм співом богослужіння супроводжували семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії Роман Носик та Василь Херманчук.

У проповіді владика розповів вірним про святого пророка Іллю, завданням якого було захищати Боже ім’я. Як наголосив архиєрей, «cьогодні ми освятили той жертовник, на якому вже не пророк, уже не священник, не єпископ, не цар приносить жертву, – на ньому приноситься сам Господь Бог Ісус Христос, який дав Себе в жертву за кожного з нас». Владика заохотив вірних допомагати своєму душпастиреві: «Допоможіть йому, щоби він захищав Боже ім’я серед вас і серед жителів Чорноморська, бо він поставлений захищати Боже ім’я як пророк Ілля, щоби ваші серця горіли живою вірою».

На завершення Літургії адміністратор парафії о. Григорій Джала подякував владиці Михайлові за душпастирський візит, молитву та благословення. Також священник склав слова подяки парафіяльній раді за приготування святкування. Особливу подяку о. Григорій висловив численним жертводавцям, за підтримки котрих було придбано престіл і проскомидійник.

Після Літургії та окроплення свяченою водою вірні мали змогу спілкуватися з архиєреєм.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Пресслужби Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next