АКТУАЛЬНО

Владика Михайло Бубній зустрівся із представниками італійської спільноти Папи Івана ХХІІІ

П'ятниця, 17 червня 2022, 10:18
15 червня 2022 року владика Михаїл Бубній, екзарх Одеський, зустрівся з італійськими волонтерами католицької спільноти Папи Івана XXIII Альберто, Сарою та отцем Адамо. Зустріч відбулася в курії екзархату в м. Одеса.

Волонтери перебувають в Одесі з місією миру. За словами Альберто Капанніні, їхня місія в Україні, зокрема в Одесі, полягає в тому, щоб закликати до припинення бомбардувань, розблокувати Одеський порт, дозволяючи експорт зерна, бо ніхто не має права нікого морити голодом.

Рівно ж волонтери хочуть доставити гуманітарну допомогу мирному населенню, яке постраждало від жахіття війни. Караван, що складається із автотранспорту, завантаженого гуманітарною допомогою і медикаментами, повинен прибути до Одеси 26-27 червня.

Під час зустрічі владика Михайло розповів гостям з Італії про життя і діяльність Одеського екзархату у воєнний час, зокрема гуманітарну ситуацію на території екзархату. Також екзарх Одеський відгукнувся на пропозицію співпраці між Українською Греко-Католицькою Церквою та італійською спільнотою Папи Івана ХХІІІ. 

Зазначимо, що спільнота Папи Івана XXIII є Міжнародною асоціацією вірних папського права. Вона народилася у 1968 році з пророчої просвітницької інтуїції дона Ореста Бенці, священника з Ріміні.

Сьогодні спільнота Папи Івана XXIII присутня в 43 країнах світу на п'ятьох континентах, де для прийому, догляду та освіти неповнолітніх і вразливих людей вона може розраховувати на щільну мережу зв’язків із соціальними, громадянськими та церковними асоціаціями.

Пресслужба Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next