АКТУАЛЬНО

Владика Михайло (Колтун) поблагословив прикордонників обороняти східний кордон

П'ятниця, 14 березня 2014, 17:14
14 березня в Кінологічному навчальному центрі в місті Великі Мости Львівської області відбувся урочистий мітинг з нагоди відправлення об’єднаної мотоманевреної групи Західного регіонального управління на охорону кордону з Росією.

Провести в дорогу прибув військовий єпископ Михайло (Колтун), місцевий капелан о. Роман Возняк, парафіяльні священики Володимир Юськів та Василь Дриворіз. Архиєрей розповів військовослужбовцям приклад із життя апостола Петра, який ішов по воді, «коли йому вистачало віри, а коли засумнівався - почав потопати». Отож єпископ закликав прикордонників «довіритися Богові, бо коли йдете на святу справу – захист своєї Батьківщини, то Бог вас кличе устами командувача. Це священне завдання, не тільки ваше, але кожного з нас. Коли ви йдете ми всі вас підтримуємо». Далі єпископ розказав про нещодавню зустріч з міністром оборони, що Українська Греко-Католицька Церква запропонувала війську допомогу: «бути у ваших рядах, бути разом з вами, щоби підтримувати та бадьорити дух військовослужбовців, щоби ми не засумнівалися».

Архиєрей висловив думку, що актуальні події в державі – «це випробування на нашу стійкість». «Бог нам дав цей стан, щоб кожного зачепити, порухати, щоб кожен міг відчути відповідальність за Батьківщину, не тільки за землю чи кордон, а за весь наш народ. І ми цей екзамен любові до свого ближнього маємо здати».

«Закликаю мир і Боже благословення на вас, на всі ваші дії і предмети для сповнення військового обов’язку. Боже благословення хай зійде на вас, проникне до вашого єства і скріпляє у житті», – підсумував архипастир.

Кожному військовослужбовцю було роздано молитовники «Молись і служи», а також вервечки, які владика Михайло назвав «духовною зброєю», яка допомагатиме кріпити дух військовика.

У каплиці прикордонної служби у Великих Мостах є можливість поспілкуватися зі священиком-капеланом, а також приступити до Сповіді та Святого Причастя.

Триста одинадцять прикордонників із західних областей України і тридцять три військових із Великих Мостів завтра відправляються на східний кордон нашої держави.

фото

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next