АКТУАЛЬНО

Владика Діонісій Ляхович здійснив акт посвяти п’ятьох громад Апостольського екзархату в Італії під покров Зарваницької Матері Божої

Четвер, 03 лютого 2022, 16:23
30 січня 2022 року у п'ятьох громадах Неаполітанського деканату Апостольського екзархату, а саме Оттавіано, Сан Джузеппе Везувіано, Нола, Сомма Везувіана та Марільяно, відбулася урочиста Божественна Літургія з нагоди посвяти цих українських спільнот під покров Зарваницької Матері Божої.

Очолив Божественну Літургію апостольський екзарх для українців-католиків візантійського обряду в Італії владика Діонісій Ляхович. На початку свята при вході до храму Сан Дженнарелло у місті Оттавіано, де парохом є о. Раффаелле Ріанна, відбулося привітання владик, оскільки з братнім привітом та благословенням до урочистості приєднався єпископ дієцезії Ноли Франческо Маріно. Владика Франческо привітав і благословив українські громади, що зібралися на молитву. 

У молитві під час Літургії кожен мав можливість споглядати Пресвяту Богородицю в Зарваницькій чудотвоній іконі, копію якої завдяки о. Юліану Скаськіву громада Оттавіано має у своєму храмі. У цей день було представлено ікону для всіх вищезгаданих громад, щоб кожен міг просити у Богородиці Її заступництва. 

У проповіді владика Діонісій наголосив на сильній любові українського народу до Матері Божої та особливій можливості єднання в молитві під час акту посвяти громад під покров Пресвятої Богородиці Зарваницької. 

Після Святої Літургії владика здійснив сам акт посвяти вищезгаданих спільнот під покров Зарваницької Матері Божої. Опісля кожен присутній мав можливість отримати єпископське благословення, бути мированим благословенним єлеєм та помолитися перед іконою.

Капелан громад о. Максим Колодчак подякував усім присутнім парафіянам і тим, хто єднався у прямій трансляції, за спільну молитву. Отець привітав владику Діонісія із 60-річчям чернечого життя. Також висловив слова вдячності усім присутнім священникам, котрі розділили радість молитви на Божественній Літургії: отцю-декану Романові Кривому (м. Авеліно) та священникам деканату, а саме о. Мар’янові Лемчуку (м. Капуа), о. Ігореві Данильчуку (м. Казерта), о. Ігореві Стусу (м. Помпеї), о. Іванові Вінтоняку та отцям, що прибули з України, - о. Омелянові Колодчаку та о. Павлові Завіші.

Повідомив Відділ інформації Неаполітанського деканату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next