АКТУАЛЬНО

Владика Борис Ґудзяк семінаристам: "Ідіть туди, де важко, - так ви будете освячуватися"

П'ятниця, 25 червня 2021, 13:04
Сьогодні наша Церква в різних країнах потребує молодих ревних священників, які вивчать мову максимально досконало, які пізнають місцеву культуру, які будуть служити нашим мігрантам. Адже з України за останні 30 років виїхало близько 10 млн людей.

Про це заявив архиєпископ і митрополит Філадельфійський владика Борис Ґудзяк у вітальному слові під час X спецкурсу ПМВ з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання, який цього року проходить у Львові.

“У 2012-2019 роках я служив у Парижі і наша єпархія обіймала п'ять країн. За три роки до нас приїхали 15 семінаристів, дияконів, нововисвячених священників, передовсім зі Львівської семінарії. І життя єпархії абсолютно змінилося. За допомогою нових священників у Паризькій єпархії подвоїлося число парафій за 5 років - з 21 до 41”, - зазначив владика Борис.

Він наголосив, що місійного слова потребують не лише українці. “Наші люди - це всі люди доброї волі. Наступний крок розвитку нашої Церкви буде визначатися критерієм, чи ми дійсно станемо місійною Церквою, яка йде за покликом Христа проповідувати всім народам. Певні кроки в цьому напрямку вже робляться. У Канаді, наприклад, відкрилася китайська парафія УГКЦ на чолі з китайським єзуїтом і з парафіянами-китайцями”, - сказав митрополит.

«Господь кличе нашу Церкву відкритися передовсім на Східну Україну. Там священники часто бідують. Але я б хотів кинути вам такий виклик: ідіть туди, де важко, - так ви будете освячуватися. Там, де ти мучишся, де ти перебуваєш в екстремальних обставинах, намагаючись донести світлу надію, - там Господь діє в неймовірний спосіб. Шукайте проблем, труднощів. Але не творіть труднощі й проблеми. Ми віримо у пасхальне таїнство, що кожен хрест, пережитий з Христом, провадить до воскресіння. Великого бажайте, як казав патріарх Йосиф. Якщо ви будете йти за покликом далеко - Господь вам поможе”, - закликав владика Борис майбутніх душпастирів.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next