АКТУАЛЬНО

Вийшов друком новий номер журналу «Наш Собор»

Субота, 24 квітня 2021, 22:07
24 квітня 2021 року вийшов друком новий номер журналу «Наш Собор». Номер доступний як в паперовому вигляді у храмах так і на цифрових носіях. Головна тема номеру «ОСОБА».

Головний редактор журналу отець Андрій Боднарук у вступному слові пише про таке: «Людство, на жаль, схильне до сліпоти, яка сьогодні не дає побачити гідність іншої особи… замість того, щоб пишатись своїми талантами, сьогоднішня молодь легко у соціальних мережах піариться на своїх вадах. Через хайп своїх недоліків людина думає, що заробить великі маєтки, а в результаті позбувається найбільшого маєтку, який Апостол Павло називає «Храмом Святого Духа». Чи судно «Земля» йде на дно з такою поведінкою? Як змінити це все? Чи вдасться людству добре вийти з такої ситуації? Запитань дуже багато… Над цим роздумуватимемо у сьогоднішньому номері.", - зазначив він.

Читати журнал повністю тут: https://bit.ly/3dJ5Pz5

Або ж замовивши журнал поштою до свого дому. Для цього потрібно заповнити Форму тут: https://bit.ly/2E6x4nR

Як підготуватися та в найкорисніший для душі і тіла спосіб прожити Страсний тиждень перед Великоднем? Чому людина глибоко й емоційно переживає молитовну практику Хресної дороги? Про що слід пам’ятати приступаючи до Тайни Очищення? На такі питання прочитаєте у дописах священників о.Івана Вихора, о.Йосафата Мандро та о.Тараса Валаха.

Також у номері Ви прочитаєте про таке:

Сьогодні перед кожним жителем світу постає питання, що робити в умовах пандемії. Якщо є можливість вакцинуватися від COVID-19, то яке прийняти рішення? Вакцинуватися чи ні? На цю тему читайте інтерв’ю військово-медичного капелана о.Віталія Воєци.

Постійна рубрика ПИСАННЯ КАЖЕ ПРО... від о. Віталія Храбатина, супроводжуватиме читача в міркуваннях про особу людини в задумах Творця.

Починаючи з цього номеру, ми розпочали нову рубрику НАУКА ТА ВІРА. Наші попередники довго намагалися зрозуміти, ким є людина, як виникало її життя та чи є ще хтось окрім неї. Людина і надалі шукає відповіді на запитання: що буде далі? і що далі? Заради чого все це? Розкрити ширше цю тематику ми попросили видатного вченого України, Професора Василя Шендеровського, відомого ще як український фізик, історик науки, доктор фізико-математичних наук, автор тритомника нарисів про видатних учених з українським корінням, які зробили значний внесок у розвиток світової науки, «Нехай не гасне світ науки». В цьому випуску професор знайомить читачів з особою науковця Івана Пулюя.

Продовження рубрики ЗУСТРІЧ З БІБЛІЄЮ розповість докладно про теми, які богонатхнений автор представляє у книзі Чисел. Ця книга є немовби продовженням книги Виходу, і розповідає про 38 років мандрівки вибраного народу по пустелі. Рубрику готує о. Віталій Храбатин.

Про «Конституційні права і свободи людини і громадянина та способи їх захисту» читайте в статті адвоката Тараса Гуменюка.

В умовах сьогодення пандемії COVID-19, чи може бути щось суттєво страшнішим для людства? Може. В статті «Аборт небезпечніший від COVID» диякон Сергій Капущак докладно описує цю трагічну ситуацію.

В контексті соціального вчення Церкви Галина Канафоцька, спираючись на «Компендіум соціальної доктрини Церкви», пише про особу та її свободу.

Для виховання дітей батьки віддають власні сили. Так відбувається завжди. Поради Зої Турковської – лекторки християнських курсів для вагітних "Дар Життя", психотерапевта в гештальт-методі, засновниці проекту "Крила Жінки", мама шести дітей – у статті «Синдром "підгорілої грінки " або 7 методів боротьби з материнським вигоранням». Ця стаття буде корисною всім батькам, а особливо мамам.

Ті що люблять читати книжки та дивитися рекомендовані фільми знайдуть цікаві пропозиції.

Книга Марічки Паплаускайте "Бог дивовижних людей та інших грішників" захопить читача дасть сили рухатися вперед, навіть якщо ваші будні здаються сірими. Фільм «Голгофа» спонукатиме задуматися над труднощами душпастирювання, коли священник усіляко намагається «бути світлом світу», розмовляти зі своєю паствою зрозумілою їй мовою, нести християнські цінності в щоденне життя, бути другом, духівником, прикладом,  та не все марно.

ПОДОРОЖУЄМО УКРАЇНОЮ – рубрика Максима Пастернака. Цього разу мандруємо Черкащиною в місто Чигирин. Пам’ятнні місця якого вражають як архітектурою, так і історичністю.

Історичний блок журналу наповнює Зенон Боровець в рубриці НЕВІДОМІ ВІДОМОСТІ. Цього разу можна переглянути «круглі» дати квітня.

Позитивного Вам усім читання!

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next