АКТУАЛЬНО

В Іванівці на Одещині відбулася місія

Субота, 10 березня 2018, 13:04
Місії - це час духовної віднови парафіяльного і особистого життя. Церква Христова покликана нести людям Добру Новину, щоб жити по-християнськи і осягнути спасіння. Проповідувати Євангеліє наказав сам Христос: «Ідіть і навчайте всі народи».

З 25 лютого по 4 березня 2018 року в смт Іванівка Одеського деканату з благословення владики Михайла (Бубнія), Екзарха Одеського, у парафії Преображення ГНІХ відбулася місія за участю отців редемптористів о. Василя та о. Петра. Допомагали священикам сестри Згромадження святого Йосифа: с. Емілія та с. Маркіяна.

Першого дня погода була неприхильна до місіонерів, сніг і мороз вніс свої корективи, однак не став на перешкоді для продовження Благої Вісті на теренах нашого селища, при нашій парафії. Недільного дня парафіяни храму на чолі з настоятелем парафії о. Юрієм Кашубою урочисто передали ключі храму новим господарям-місіонерам, які впродовж тижня перейняли провід парафії . За древньою традицією місіонері поцілували землю, на яку прибули, і помолилися Божественну Літургію з нашими парафіянами, вимолюючи у Святого Духа ласки для Христової Благовісті.

Увечері відбувся Молебень перед мощами блаженного Миколая Чарнецького, які разом з нашими місіонерами прибули на місії.

Наступні дні місії виявилися надзвичайно важкими, оскільки погодні умови сильно погіршилися, хуртовина та сильні опади снігу паралізували наше селище. Але навіть за таких умов місії відбулися, хоча довелося трохи скорегувати програму. Незважаючи на складні погодні умови, вірні приходили, щоб молитися та слухати Боже Слово.

Ми дякували Богові за плоди землі, які отримуємо від праці рук людських і які підтримують нас на дорозі нашого земного життя. Відновлювали хресні обітниці, які говорили під час хрещення від нашого імені хресні батьки, коли ми були немовлятами. Розважали над муками Ісуса Христа під час молитви Хресної дороги та молилися за померлих наших рідних.

Одного дня  після вечірньої молитви та місійної  проповіді відбулася віднова подружніх обітниць.

Молилися перед мощами блаженного Миколая Чарнецького за чоловіків, жінок, молодь, дітей і подружжя, щоб Господь за Його посередництвом благословляв наші труди, наші змагання до Царства Божого та освячував наш земний шлях.

Упродовж місій як священики, так і сестри відвідували парафіян, провадили бесіди, розраджували словом, ділилися досвідом духовного життя. Також відвідали місцеву лікарню, де відслужили молебень за здоров’я хворих, також провідали і дитяче відділення, де поблагословили діток та їх матерів.

У нашому районі відвідали в с. Знам’янка старечий дім, підбадьорили та принесли Боже благословення стражденним і покинутим людям. Пригостили всіх солодким печивом.

На завершення місій ми подякували нашим місіонерам за те, що Господь упродовж місійного часу промовляв до нас через них  і на завершення урочисто освятили місійний хрест, який буде нам нагадувати ті істини, яких ми навчилися від наших місіонерів, що ведуть до життя вічного та зробили пам’ятне фото.

Прес-служба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next