АКТУАЛЬНО

В Пирогово біля старовинного храму УГКЦ освятили Хресне Знамення

Четвер, 01 жовтня 2015, 10:31
26 вересня 2015 року, в Пирогово (Київщина), біля старовинного дерев’яного храму Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ, який знаходиться на території Національного музею народної архітектури і побуту України, освятили Хрест, висота якого, сягає п’яти метрів.

Дійство відбувалось в суботу, у Передпразниче Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Митрофорний протоієрей о. Богдан Чурило, очолив молитву біля Розп’яття Христового.

Священик виступив із Словом Божим, в якому наголосив на глибині сенсу Хресного Знамення: «Хрест для нас є спасінням, тому і носимо Цей Знак на наших грудях, тому і височіють Хрести по всій Україні, тому і тут сьогодні ми освятили Це Знамення на знак нашої віри і дороги» - зазначив Протоієрей.

В цей день, відбулось освячення Хреста, після чого вірні помолились Панахиду за упокій душ усопших Героїв України.

На завершення події, у фундаменті заклали капсулу на пам'ять для нащадків.

Зазначимо: Дубовий Хрест висотою 5 метрів, встановили вихідці із Закарпаття на честь Героїв «Небесної сотні» і загиблих Героїв на Сході України, які віддали своє життя за Волю і Незалежність нашої Батьківщини.

Авторами Хресного Знамення стали теслі з с. Верхнє Водяне. Розп’яття виконав скульптор з с. Рахів, який відтворив фігуру Христа у традиціях народного різьбярства.

Дивіться також: Розклад Богослужінь храму Покрова Пресвятої Богородиці в Пирогово

 

Прес-служба Київської архиєпархії

Фото із сторінки в соціальній мережі Клубу Закарпатської культури у Києві

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next