АКТУАЛЬНО

У Княжичах перейменують дві вулиці на честь Трьох Святителів та Андрея Шептицького

Середа, 24 лютого 2016, 16:19
У Княжичах, що на Київщині (Броварський район), депутати сільської ради на VII сесії ухвалили рішення про перейменування вулиць, назви яких походять від комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів.

Свою підтримку цій постанові висловив також Блаженніший Любомир (Гузар), який мешкає в згаданому населеному пункті. Про це повідомляє прес-служба КТДС. Навіть більше, саме кардинал Гузар вніс пропозицію перейменувати одну з вулиць села на честь митрополита Андрея Шептицького. Ця ініціатива одразу ж знайшла прихильність і позитивний відгук з боку громади села. Реакція сільської ради на це була позитивною, і вже через деякий час було видано рішення про перейменування вулиці Корнійчука на вулицю Андрея Шептицького, Великого митрополита та духовного провідника українського народу.

Також з цим рішенням з ініціативи громади та у зв'язку з шостою річницею існування Київської Трьохсвятительської духовної семінарії в Княжичах жителі і депутати вирішили перейменувати вулицю Центральну на Трьохсвятительську – Василія Великого, Івана Золотоустого та Григорія Богослова.

«Така співпраця та порозуміння не може не тішити, оскільки цей факт є свідченням національної та духовної зрілості нашої громади та народу. Роблячи кроки до позитивних змін, ми карбуємо внесок у виховання майбутнього покоління, бо хто не знає своїх будівничих та провідників, той не має майбутнього. Належно вшановуючи здобутки своїх попередників, ми продовжуємо їхню пам'ять і їхнє життя». Розповідає бр. Андрій Шабанов, семінарист ІІІ курсу КТДС.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next