АКТУАЛЬНО

У Будапешті відбувся чин освячення музею-галереї

Субота, 21 листопада 2015, 21:48
20 листопада в приміщенні Державного самоврядування українців в Угорщині в м. Будапешті відбулося відкриття та посвячення музею-галереї.

Захід почався з чину освячення приміщення, який здійснив о. Дам’ян Габорій, душпастир для українців Угорщини. А відтак голова Державного самоврядування українців Юрій Кравченко разом з Ярославою Хартяні, представником української нацменшини в угорському парламенті, розрізали стрічку.

Після відкриття гості мали можливість побачити в галереї виставку робіт українських художників Угорщини.

В урочистості взяли участь представники українського посольства в Угорщині, угорської влади на чолі з державним секретарем Міністерства людських ресурсів Угорщини Мікловшем Шолтисом і велика кількість українців та угорців.

Під час офіційних виступів Державному секретарю було вручено грамоту від Блаженнішого Святослава, Глави та Отця УГКЦ, за сприяння в проведенні літніх таборів на території Угорщини для дітей учасників АТО.

У рамках заходу відбувся святковий концерт за участю артистів Будапештського оперного театру, тріо бандуристок «Гердан»(м. Івано-Франківськ) та ансамблю «Козацькі Забави» (м. Київ).

www.facebook.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next