АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині відсвяткували Пасху в Будапешті

П'ятниця, 13 квітня 2018, 11:36
Українська громада Угорщини, традиційно відсвяткували український Великдень в Будапешті на українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці. На Пасхальні богослужіння до Будапешта, кожного року, українці прижають з цілої Угорщини.

Великодні свята передували богослужіння Страсного Тижня, які розпочалися з Великого четверга. Церковний спів страсних богослужінь: Утрені Страстей, Царських  Часів, Вечірні з виставленням плащаниці, Єрусалимської утрені , Вечірньої з Літургією св. Василія, співали семінаристи Львівської Духовної Семінарії: Паньків Маркіян, Онисько Олег, Домерецький Ярослав.

Великодній день, розпочався з Пасхальної утрені, яку своїм співом прикрасили семінаристи зі Львова.  А Великодня Літургія, прозвучала в супроводі місцевого хору «Новус» та братів – семінаристів. Священик для українців в Угорщині о. Дам’ян Габорій , на завершення літургії, прочитав Великоднє  послання  Блаженішого Святослава , привітав присутніх в церкві з Воскресінням Христовим та подякував усім хто спричинився до організації святкування. Святковий день завершився освяченням Великодніх кошиків та  святковою трапезою.

Українська громада Будапешта, мала ще можливість молитися Пасхальні  богослужіння в Світлий Понеділок та Вівторок.

Як повідомив, пан Олег Турик, член пасторальної та економічної ради при парафії, який проживає в Будапешті понад тридцять років, що це вперше, така велика кількість українців взяла участь у Великодніх богослужіннях.

За інформацією прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next