АКТУАЛЬНО

Українці в Угорщині молилися за мир в Україні

Понеділок, 03 квітня 2017, 12:49
«У неділю, 2 квітня, українська громада в Угорщині молилася за перемогу над агресором і за встановлення справедливого світу», – ідеться в заяві Ради Церков.

Також священнослужителі вирішили молитися про звільнення полонених і ув'язнених, за мир в Україні, перемогу над агресором, за українських воїнів і волонтерів, полонених, за людей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу, біженців та вимушено переселених.

Молитва за Україну відбулася в греко-католицькій церкві Святого Флоріана у м. Будапешт, яка знаходиться на площі Тараса Шевченка, в якій українська громада збирається на щотижневі богослужіння та розпочалася з Божественної Літургії, після якої відбувся Молебень до Богородиці та молитва «Боже великий, єдиний».

Молитовну зустріч очолив отець Роман Пушка, протопресвітер Чернігівський, якому співслужив отець Дам’ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині.

У молитві взяли участь парафіяни української парафії Покрови Богородиці в Будапешті, представники українського дипломатичного корпусу в Угорщині та представники українських організацій в Угорщині та гості з України.

Довідка:

Спільно помолитися за мир в Україна було ініціативою Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. Саме ті представники ВРЦіРО, які виступили ініціаторами спільної молитви, спільно вийшли на Софійський майдан, аби разом з Божим народом, із людьми різних конфесій, різних віросповідань єдиним серцем і вустами благати миру для України. А Божий мир переможе все.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next