АКТУАЛЬНО

Учителі з Дрогобича відвідали Погінський монастир

Вівторок, 26 червня 2018, 11:57
25 червня 2018 року до Погінського монастиря Успіння Матері Божої прибули прочани із Дрогобича. Вчителі загальноосвітньої школи № 1 разом з о. Ростиславом Мелехом, сотрудником храму Пресвятої Трійці, відвідали обитель отців василіан.

Після Хресної дороги прочани взяли участь у Божественній Літургій, яку очолив о. Ростислав. У гомілії отець зазначив, що тут, у Погоні, «ми можемо відчути, що місце, на якому стоїмо, святе» і це відчуття виникає не лише через рукотворний храм, який милує око. Проповідник також поділився роздумами над уривком із Євангелії, в якому мовилося про оздоровлення сухорукого, що дає зрозуміти наскільки людина  цінна для Бога.

Після богослужіння о. Іван Українець, ЧСВВ, ознайомив прочан з історією обителі, яка сягає княжих часів. Потім присутні завітали до монастиря, де перебуває чудотворна ікона Божої Матері, а також набрали води з цілющого джерела.

Як повідомила п. Світлана Фаринович, вчителька української мови та керівник музею історії навчального закладу, раніше школа № 1 була гімназією, а її духівниками – блаженні Дрогобицькі священномученики – Яким Сеньківський, Віталій Байрак і Северіян Бараник. За її словами, наприкінці 30-х років ХХ ст. вони служили в церкві Пресвятої Трійці й були духівниками гімназистів. Щонеділі учні гімназії приходили до навчального закладу та слухали «екзорту», тобто релігійну науку. Опісля йшли до храму, щоби взяти участь у Божественній Літургії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next