АКТУАЛЬНО

У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії відзначали День Бога-Творця

Понеділок, 20 вересня 2021, 10:07
14 вересня всі християни східного обряду відзначають не тільки початок нового церковного року, а й День Бога-Творця. Завдяки діяльності Екобюро УГКЦ інформація про це свято розповсюджується на теренах нашої країни.

Синод Єпископів нашої Церкви в постановах 84-ї сесії наполегливо закликає впроваджувати це свято в наш літургійний рік.

Екореференти всіх єпархій та екзархатів УГКЦ провели літургійні моління та просвітницькі заходи, присвячені цьому дню. З цієї нагоди  в тернопільському архикатедральному храмі НЗПБ та у ТВДС імені патріарха Йосифа відбулися Богослужіння та подячні молитви за Божі дари, якими люди користуються, та за збереження цих Дарів по всьому світі.

Референт Екобюро о. Василь Шафран пригадав братам семінаристам та всім присутнім у архикатедральному храмі про необхідність усвідомлення відповідальності за увесь Богом створений світ. Екореферент наголосив: «Небесний Отець є Творцем усього видимого й невидимого світу. Людина є не лише паном над цими створіннями, але також особою, яка має всі Божі Дари оберігати й передавати наступним поколінням, адже вони також потребуватимуть чистих повітря, води та їжі. Прислухаймось до слів Святішого Отця папи Франциска, який навчає, що всі ми можемо співпрацювати як знаряддя Бога для збереження створіння відповідно до власної культури, досвіду, ініціатив і талантів» (Laudato Sі’ 14).

На завершення дійства присутні спільно виголосили текст молитви Папи Франциска, присвяченої п’ятій річниці публікації першої екоенцикліки «Славен будь»:

Ласкавий Боже,
Творче неба, землі й всього, що вони вміщають.
Відчини наші уми й доторкнися наших сердець,
Щоб ми могли бути частиною створіння, Твого дару…

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next