АКТУАЛЬНО

У Ризі для українців провели великопісні реколекції

Четвер, 21 березня 2019, 11:05
У парафії Преображення Господа нашого Ісуса Христа УГКЦ у м. Ризі відбулися чотириденні реколекції, які провів о. Міхал Щляхцяк з Бургаса (Болгарія).

Тема цьогорічних духовних наук - «Ціна віри: Чи може людина купити все?»

Перший день був присвячений питанню часу. Священик відзначив, що він найцінніший, адже Господь Бог дав людині час і від кожної людини залежить, що вона буде робити з ним.

На другій науці священик пригадав вірним, що нашим завданням як християн є: не боятися пізнавати себе; дбати про добру ієрархію цінностей (щоб Господь Бог був на першому місці); дбати про себе і вчитися цінувати те, що маємо; не боятися спільноти, яку дав нам Бог (щоб ми були його справжньою Церквою).

На третій зустрічі о. Міхал порушив питання про слова і дії.  Проповідник підкреслив, що слова повинні супроводжуватися діями. А дії повинні бути конкретними і добрими. Святе Євангеліє вчить нас поділяти добро через слово і дію.

«Мир. Чи варто сперечатися? Дипломатичний мир або мир у серці?» - такою темою була четверта духовна наука. Священик відзначив, що Бог дає нам зрозуміти, що таке мир через іншу людину. Тому надзвичайно важливою є дружба.

Під час реколекцій українці Риги та околиць мали можливість приступити до Святих Тайн Покаяння та Євхаристії, а також глибше досвідчити Господа у своєму житті.

На завершення парох місцевої парафії о. Роман Сапужак подякував о. Міхалу за те, що він приїхав з Бургаса до Риги поділитися живим євангелізаційним словом на латвійських теренах протягом чотирьох днів, наголосивши, що священик доклав багато зусиль, щоб проповідувати українською мовою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next