АКТУАЛЬНО

У м. Славутич греко-католики святкували парафіяльний празник

Понеділок, 11 липня 2016, 13:29
10 липня 2016 року вірні Української Греко-Католицької Церкви найбільш північної парафії УГКЦ в Україні, що в м. Славутич на Київщині, святкували парафіяльний празник на честь ікони Божої Матері «Неустанна Поміч».

Свято розпочали Божественною Літургією, яку очолив протопресвітер Чернігівський о. Роман Пушка. Із ним співслужили: о. Юрій Логаза, адміністратор місцевої парафії, ієромонахи з Чернігова о. Петро Лоза ЧНІ та о. Ігор Сподар ЧНІ, а також генеральний настоятель отців облатів в Україні о. Павло Вишковський. У святкуванні взяли участь також сестри та брати редемптористи, які супроводжували молитву своїм співом.

Під час проповіді Слова Божого о. Петро Лоза звернув увагу на історію ікони Матері Божої Неустанної Помочі. Проповідник наголосив на важливості вшанування цієї ікони, а також розповів про ласки, які отримуємо, прибігаючи з молитвами до покровительки місцевої громади.

Після Літургії о. Роман привітав о. Юрія Логазу та всіх парафіян із парафіяльним святом і побажав духовного росту для всієї громади УГКЦ в Славутичі. Відтак адміністратор громади подякував усім за присутність і в особливий спосіб відзначив тих, хто неустанно допомагає в будівництві нового храму.

По завершенні Божественної Літургії відбулося освячення води, окроплення нею вірних та мирування, яке здійснив о. Ігор Сподар. Під час цього всі мали нагоду приступити до храмової ікони та просити Богородицю про потрібні ласки та її заступництво.

Опісля парафіяни на чолі з духовенством оглянули місце будівництва нового храму та помолилися за швидке завершення будівельних робіт.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next