АКТУАЛЬНО

Єпархія Покрову Пресвятої Богородиці в Аргентині відсвяткувала свій престольний празник

Понеділок, 04 жовтня 2021, 11:05
3 жовтня в катедральному соборі Покрову Пресвятої Богородиці в місті Буенос-Айрес відбулися урочистості з нагоди престольного празника єпархії Покрову Пресвятої Богородиці в Аргентині.

Архиєрейську Божественну Літургію в супроводі  духовенства очолив владика Даниїл Козлінський, єпарх єпархії Покрову Пресвятої Богородиці в Аргентині.

Після довготривалої відсутності вірних у наших храмах, пов'язаної із пандемією, на святкову Божественну Літургію прибула велика кількість вірних єпархії та катедрального собору. Із владикою Даниїлом співслужили священнослужителі з різних парафій провінції Буенос-Айреса, генеральний вікарій отець Михайло Гримач, настоятель катедрального собору отець Назарій Кащак та та інші отці: Карлос Карбоч, Карлос Балінья, Гільєрмо Андрухович та Федеріко Островський.

Літургійним співом богослужіння прикрасили сестри Чину святого Василія Великого в супроводі вірних.

Особливістю цьогорічного святкування Покрову Пресвятої Богородиці в аргентинській єпархії було дві важливих події: вручення підрясника семінаристу другого курсу семінарії Блаженного Омеляна Ковча брату Езекеїлові Деттерену та освячення новозбудованого престолу, присвяченого святому папі Івану Павлу II. 

Під час Божественної Літургії архиєрей наголосив на важливості живої пам'яті та вдячності української громади в Аргентині святому папі, який залишив важливе свідчення віри та молитви за український народ і його Церкву. Владика Даниїл заохотив усіх плекати в собі ті чесноти, якими відзначався святий Іван Павло для християнської єдності та любові. 

По закінченні Божественної Літургії архиєрей подякував усім присутнім, які зібралися на святкування престольного празника, а особливо дипломатичному корпусу Посольства України в Аргентині, громадським товариствам та культурно-просвітницьким організаціям.

Відтак єпископ освятив престол, збудований для вшанування святого Івана Павла II.

На престолі владика розмістив мощі першого ступеня (волосся святого папи), ласкаво надані Конгрегацією у справах святих. Урочисті події завершили святковим обідом, на якому подякували всім, хто склав жертву на побудову вівтаря в катедральному соборі, і поручили їх під покров Пресвятої Богородиці.

Довідка

У 1987 році папа Іван Павло II здійснив свій другий пастирський візит до Аргентини. Серед запланованих подій в Буенос-Айресі, на запрошення першого єпископа в Аргентині владики Андрея Сапеляка, він відвідав катедральний собор Покрову Пресвятої Богородиці в місті Буенос-Айрес. Під час спільної молитві у храмі Святіший Отець коронував мозаїку Пресвятої Богородиці, яка розміщена в апсиді святилища храму. 

Слід згадати, що участь Івана Павла II у святковій програмі, яку підготувала українська спільнота, розпочала святкування Тисячоліття хрещення Руси-України.

Пресслужба єпархії Покрову Пресвятої Богородиці в Аргентині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next