АКТУАЛЬНО

У Львові молилися про заступництво преподобної матері Йосафати Гордашевської

Субота, 21 листопада 2015, 21:24
20 листопада Церква спогадує пам'ять преподобної матері Йосафати Гордашевської. У цей день духовні та миряни поспішають до монастирів сестер служебниць у всьому світі, щоб разом молитися через заступництво першої служебниці в різних намірах і потребах. Особливим моментом для присутніх на моліннях є можливість доторкнутися до мощів блаженної Йосафати Гордашевської та просити її заступництва.

У день свята Божественну Літургію в каплиці Провінційного дому сестер служебниць у Львові відслужив владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії. У своїй проповіді єпископ заохотив сестер не боятися повністю віддати своє життя Богові, як це зробила блаженна Йосафата.

У каплиці монастиря були виставлені мощі преподобної Йосафати для всіх, хто бажав прийти і помолитися. У всіх моліннях до преподобної Йосафати брала участь с. Тереза Слота, генеральна настоятелька Згромадження, яка зараз здійснює візитацію монастирів сестер служебниць в Україні.

Протягом дня приходили миряни, священики, богопосвячені особи. Особливо багато було на святі дітей. Варто згадати, що Преподобна Йосафата є особливою покровителькою для родин, які не мають дітей. Через молитву за посередництвом преподобної Йосафати кілька родин вже вимолили в Бога дар батьківства, тому теж зі своїми діточками прийшли подякувати преподобній Йосафаті.

Перша сестра служебниця Йосафата була дуже чутливою до обставин свого часу і навчала сетер передавати іншим ті вічні правди Євангелія. Її життя було сповнене великою любов’ю до Бога, яку вона реалізувала в любові до ближнього, у бажанні святості й у ревному служінні потребам свого народу. Вона сповіщає сучасній людині радикальну потребу і красу євангельського життя, навчає гармонійно втілювати свою віру в життя, яка є злукою з Христом у любові до ближнього. Тож «Сестро Йосафато, моли Бога за нас!»

Прес-служба сестер служебниць

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next