АКТУАЛЬНО

У Крилосі провели духовно-екологічний табір «Метаноя»

Середа, 30 червня 2021, 10:32
З 22 по 27 червня в с. Крилос відбувся духовно-екологічний табір «Метаноя» за участю близько 80 дітей.

Протягом тижня вони щоденно розпочинали день зі спільної молитви, долучалися до Божественної Літургії, по-новому відкривали для себе нашого Господа через катехитичні науки, спілкування зі священником, можливість будь-коли усамітнитися в храмі та побути з Господом наодинці, передає передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Приємною несподіванкою в перший день табору була зустріч з архиєпископом і митрополитом Івано-Франківським УГКЦ Володимиром Війтишиним, котрий поспілкувався з дітьми й організаторами та уділив архиєрейське благословення учасникам табору, побажавши духовного зростання та гарного відпочинку.

Команда аніматорів на чолі з референтом Екобюро УГКЦ в Івано-Франківській архиєпархії о. Михайлом Дзулем і братами-семінаристами Володимиром Мельничуком та Святославом Юнгером подбала про те, щоб програма була насиченою, цікавою та розвивальною. Зокрема, учасники табору мали змогу глибше особисто усвідомити цінність і значення Пресвятої Євхаристії, перевірити свої інтелектуальні здібності у грі «Що? Де? Коли?», пройти тест на витривалість у «Великій грі» та постійно зростати в екологічній свідомості й відповідальності за Боже створіння протягом всіх днів таборування. А ще були спортивні естафети, запальні банси, смаколики від таємного друга та похід до Галицького національного природничого парку, де діти змогли побачити різноманіття тваринного світу.

Крилоські волонтери організували серію майстер-класів, на яких діти мали змогу повправлятися в правильному відображенні й передачі інформації з допомогою зображень та написів, навчитися ретельно доглядати за нігтями та виживати в природному середовищі з мінімальним пакетом засобів для існування. Своєрідною родзинкою були практичні демонстрації різних хімічних реакцій.

В останній Господній день після спільної Божественної трапези на дітей очікував ще один сюрприз – торт-красень та пам’ятні керамічні горнятка з логотипом табору. «Після духовної поживи, яку ми отримали через Пресвяту Євхаристію та молитву, наступним кроком є підкріплення фізичне, і це є виявом комплексної турботи про своє здоров’я і вибудовування гармонійних стосунків з Богом, ближнім та всім створінням», - зазначив о. Михайло, звертаючись до дітей та їх батьків.

«Діти залишилися щасливими та задоволеними, батьки теж раді, що їх сини й доньки почули багато корисного та доброго, зустріли нових друзів, вчилися слухати, чути та спілкуватися з ближніми й Господом», – поділилася враженнями одна з матерів.

Організатори складають слова подяки всім, хто долучився до проведення табору своєю молитвою, ідеями, словом чи ділом.

ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next