АКТУАЛЬНО

У Донецькому екзархаті провели реколекції для дружин священників

П'ятниця, 06 серпня 2021, 20:48
З 3 по 5 серпня 2021 року в м. Новомосковську Дніпропетровської області відбувалися реколекції для їмостей Донецького екзархату УГКЦ.

Протягом трьох днів дружини священників разом молилися, відвідували духовні конференції та ділилися досвідом у мальовничому куточку Дніпропетровщини серед дубових гаїв на узбережжі річки Самари. Реколектантом був о. Олександр Варницький, настоятель парафії Святого Йосифа Обручника в місті Енергодарі Запорізької області та канцлер Донецького екзархату.

Темою цьогорічних реколекцій став біблійний сюжет про зустріч жінки-самарянки з Ісусом Христом поблизу криниці Якова (Ів. 4, 5–42). «Під час розмови з Ісусом жінка пізнала любов Господа та напилася із джерела життя, залишивши всю гіркоту і біль свого життя у глечику. Самарянка змінилась назавжди і більше не поверталася до старого способу життя», – наголосив о. Олександр на одній із духовник наук.

Учасниці реколекцій мали час для роздумів, особливого пережиття особистої зустрічі зі Спасителем і вчилися бути вільними у вияві своїх емоцій та почуттів. Метою реколекцій було також навчання любові до себе, адже жінки – це особливі Божі створіння, здатні дарувати нове життя, а також відіграють важливу роль у житті сім’ї як дружини.

Спільнота дружин священників Донецького екзархату висловлює особливу подяку єпископові Степану Меньку, екзархові Донецькому УГКЦ, за сприяння у проведенні реколекцій для їмостей.

«Велика подяка нашому владиці Степанові за те, що цінує нас, дружин священників, підтримує та допомагає організовувати реколекції для нас. Завдяки цьому ми відчуваємо нашу важливість і цінність», – відзначили учасниці.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Пресслужби Донецького екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next