АКТУАЛЬНО

У Чернівцях вперше відбулася благодійна вечеря з єпископом Йосафатом Мощичем

Середа, 29 січня 2020, 12:34
У неділю, 26 січня, уперше в Чернівецькій єпархії відбулася благодійна вечеря з єпископом Чернівецьким Йосафатом Мощичем «Преображаймо світ разом», яку відвідало понад двісті п’ятдесят вірних.

Під час благодійного вечора було зібрано майже сімсот тисяч гривень, понад дві тисячі доларів та більше як пів тисячі євро пожертв на реалізацію п’яти проєктів єпархії: будівництво двох храмів УГКЦ у Чернівцях та розвиток трьох осередків благодійного фонду «Карітас».

Вечір розпочався з благословення та короткого звернення владики Йосафата до присутніх: «Я зрозумів, що більшість людей думає, начебто вони нічого не вирішують. Господь думає інакше. Він дає таланти, щоб ними ми преображали світ. Бог любить особисто кожну людину, завжди пам'ятає кожного з вас. Дякую Господу, що подав таку думку зібрати нас усіх. Я запросив вас, щоб познайомитися з вами і щоби ми всі разом стали співучасниками Божих змін, щоб писали разом історію, яка нас перемінює».

Потім канцлер єпархії о. Руслан Боровий та економ о. Василь Стефанко представили звіт діяльності єпархії за два роки її існування та п’ять нових проєктів єпархії.

Відповідальні за будівництво нових храмів  Верховних апостолів Петра і Павла та Преображення Господнього розповідали присутнім про історію греко-католиків у Чернівцях та про робіти на будівельних майданчиках.

У перерві між виступами мистецьку програму презентували театр-студія «Гердан» і народні артисти України – дует «Писанка».

Також було представлено БФ «Карітас» м. Чернівці, директором якого є о. Василь Гасинець, та осередки, які діють в м. Хотин (відповідальний о. Юрій Перхун) та у м. Новодністровськ (відповідальний о. Михайло Лозанчин).

Після усіх презентацій до присутніх звернувся губернатор Чернівецької області Сергій Осадчук: «Маємо збагнути, що немає нічого більш спроможного робити добрі справи, як людська воля. Дилема полягає в тому, що часто ми заявляємо одне, а в щоденному житті діємо інакше. Як синхронізувати ці два компоненти? Ми тут сьогодні радіємо, бо стали співтворцями великої справи. Творімо тісний діалог, щоб спільно, без поділів, працювати над соціальними проєктами, аби вони були якісно реалізовані».

Наступним мав слово о. Любомир Іваночко, який коментував уривок зі Святого Письма про помноження хліба: «Господь прагне, аби ми стали Його руками у справі ділення дарами. Ми нічого не втратимо, навпаки – Господь помножить їх ще більше ніж сподіваємося».

На завершення владика Йосафат благословив і розділив різдвяну просфору та подякував усім присутнім за те, що «стали співпричасниками радості у творенні Божих проєктів».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next