АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: нові душпастирі для українців у Греції і висока нагорода для голови Комісії охорони здоров’я

Субота, 14 серпня 2021, 07:00
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (7–13 серпня 2021 року).

Нові душпастирі для українців у Греції

Отець Ігор Посоленик і отець Роман Скрипнюк із благословення голови Пасторально-міграційного відділу владики Степана Суса розпочали у Греції душпастирську діяльність.

У неділю, 8 серпня, в Афінах владика Мануїл Нін під час Літургії у храмі української церковної спільноти Святого Миколая представив українцям греко-католикам двох нових священників, які прибули на служіння в Афінах та інших містах Греції.

Водночас владика Мануїл подякував о. Андрію Твердохлібу за чотири з половиною роки відданого служіння, два з яких припало на пандемію.

Апостольський екзарх для католиків візантійського обряду у Греції висловив вдячність Українській Греко-Католицькій Церкві, зокрема Блаженнішому Святославу, «за любов та щедрість до цієї церковної громади в діаспорі, що тривають уже понад 20 років».

***

Орден Святого Пантелеймона для сестри Севастіяни Карвацької

У понеділок, 9 серпня 2021 року, у Києві відбулася щорічна урочиста церемонія нагородження «Орден Святого Пантелеймона. Честь медичної професії». У номінації «Взірець служіння суспільству» нагороду здобула с. Севастіяна Карвацька, ЧСВВ, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

Вручення відзнаки с. Севастіяні див. з 2:52:28:

«Я, найперше, дякую Богові за те, що Він супроводжує мене на всіх стежках мого служіння. Також хочу подякувати всім, хто зі мною працює. Я дуже вдячна і моїй монашій спільноті, моїй Церкві, Отцю і Главі моєї Церкви Блаженнішому Святославу за можливість, нагоду та довіру робити добро, милосердя у великій любові до ближніх, хворих і немічних», – сказала с. Севастіяна під час вручення нагороди.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next