АКТУАЛЬНО

Святкування храмового свята на честь Покрови Пресвятої Богородиці в Крехові

Середа, 15 жовтня 2014, 16:51
14 жовтня 2014 року в Крехівській обителі отців василіан відбулося святкування храмового свята на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Архиєрейську Святу Літургію очолив владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський УГКЦ.

З ним співслужили: протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, протоігумен провінції Святого Миколая о. Павло Райчинець, ЧСВВ, вікарій провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Сергій Крутовський, ЧСВВ, економ провінції о. Макарій Солюк, ЧСВВ, ігумен Крехівського монастиря о. Атанасій Євуш, ЧСВВ, та священики з різних василіанських монастирів, котрі прибули на свято.

У своєму слові владика Василь зосередив увагу на історії празника Покрови Пресвятої Богородиці. Екзарх наголосив, що Богородиця по-особливому оберігала український народ впродовж історії. Владика пригадав відомих постатей серед василіан, які трудилися в Крехівській обителі в час переслідувань, передавши скарб віри своїм послідовникам.

По завершенні Архиєрейської Святої Літургії владика Василь разом із співслужителями клякнули біля чудотворного образу Крехівської Божої Матері. Там владика прочитав молитву, віддаючи всіх присутніх під Покров Божої Матері.

Ігумен Крехівського монастиря о. Атанасій Євуш, ЧСВВ, від імені чернечої спільноти подякував владиці за спільну молитву та архиєрейське благословення. Протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя в Україні отець Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, привітав усіх присутніх з 25-річчям виходу УГКЦ з підпілля та нагородив грамотами тих, хто найбільше підтримував Церкву в час переслідувань.

На завершення богослужінь було здійснено чин освячення води, трапезної та окроплення вірян.

www.osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next