АКТУАЛЬНО

У Погінському монастирі отців василіан відбувся вишкіл пластунів

Вівторок, 25 травня 2021, 16:57
15 травня у селі Погоні, на території монастиря Успіння Матері Божої, відкрився окружний пластовий захід «Княжі дружинники».

У ньому взяли участь юнацтво пластових станиць Тисмениці, Коломиї, Печеніжина, Івано-Франківська, Болехова, Брошнів-Осади, Надвірної та Саджавки віком від одинадцяти до сімнадцяти років. Це практично-краєзнавчий вишкіл пластової молоді. Його учасники вивчали історію та культуру рідного краю, відпрацьовували окремі пластові вмілості та засвоювали нові знання і вміння.

Благословив відкриття пластового заходу настоятель Погінського монастиря, отець Роман Мельник. Із вітальним словом звернулася до пластового юнацтва голова Тисменицької міськради Тетяна Градюк. «Шановні пластуни, радію, що ви завітали у нашу громаду. Ви перебуваєте зараз на особливому святому намоленому місці, на території Погінського монастиря, який своєю історією сягає віків, а духовністю – небес, – зазначила очільниця громади. – У цій давній і славній обителі є чудотворна ікона Богородиці Погінськогої, біля якої, з Божої волі та ласки, століттями творяться чуда. Ви доторкнетеся серцями і душами цієї історії, і, я переконана, приїдете сюди ще не раз зі своїми батьками, виховниками, друзями, однокласниками. Бажаю вам вдалого вишколу, цікавого таборування, чудових вражень, нових друзів, особистих відкриттів».

Пластове таборування тривало протягом двох днів. За результатами вишколу краща княжа дружина – пластова станиця «Надвірна» – отримала в нагороду перехідний княжий меч, а всі інші учасники – тематичні відзнаки. Нагороди вручили у неділю, 16 травня на урочистій церемонії закриття пластового заходу. У цей день пластуни та виховники взяли участь у спільному богослужінні в монастирі Успіння Матері Божої.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://www.pohonia.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next