АКТУАЛЬНО

Священик Київської архиєпархії виступив в Українському кризовому медіа-центрі

Середа, 17 червня 2015, 14:33
16 червня 2015 р. єрей Олег Шепетяк, священик Київської архиєпархії УГКЦ, доктор філософських наук, виступив із доповіддю в Українському кризовому центрі. Тема прес-брифінгу звучала «Сучасний світ як заручник непокараних злочинів радянського тоталітаризму».

Священик УГКЦ зазначив: «Сьогодні український народ переживає важкий період, важкий не тільки в силу зовнішніх політичних обставин, але й через внутрішні проблеми. Наша держава переживає багато внутрішніх поділів. Так склалися обставини в історії, що сьогодні християнство в Україні поділене між собою. Так склалось, що сьогодні українець з українцем не завжди може порозумітися. Але настав час після чверті століття незалежності, коли потрібно говорити про єдність, про єдність усього християнства в Україні, про єдність усієї української нації для того, щоби сповнити заповіт Христа "Щоби всі були одно"», – закликав єрей.

Науковець наголосив, що український народ зможе вистояти проти всіх зовнішніх проблем, лише тоді, коли стане сильним всередині України: «Для цього потрібно порозумітись. Ніщо не може стати сильнішим і потужнішим плацдармом для єдності та взаємопорозуміння, ніж віра в єдиного Бога, віра в межах єдиної Церкви».

Священик звернув увагу, що сьогодні це питання стоїть особливо гостро перед нашим народом і нашою державою: «Коли ми підіймаємо питання некараних злочинів у минулому, то робимо це для того, щоб дати об’єктивну оцінку історичному минулому, для того, щоб у майбутньому не повторилися ті проблеми, які мали місце колись, щоби злі сторінки історії були навіки перегорнуті».

Єрей закликав: «Сьогодні ми з громадською ініціативою від імені Церков, від імені кожного українця, який вболіває за свою державу, закликаємо всю нашу громадськість до єдності, порозуміння і діалогу, міжконфесійного та всеукраїнського, для того, щоби настав такий момент, коли український народ й українська Церква як в Україні, так і в діаспорі були єдиними на славу Бога і добро українського народу», – закінчив о. д-р Олег Шепетяк.

Зазначимо, що єрей Олег Шепетяк – доктор філософських наук, викладач Київської Трьохсвятительської духовної семінарії та Київського університету імені Бориса Грінченка.

У брифінгу також взяли участь Ірина Преловська, доктор церковно-історичних наук, професор Київської православної богословської академії Української Православної Церкви (КП), Людмила Филипович, доктор філософських наук, професор, завідувач відділу Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України, Іван Окоєв, голова Київської міської організації «Меморіал» ім. В. Стуса та Володимир Авер`янов, президент ГО «Європейський християнський конгрес».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next